112Centrum

Zeer grote brand woning Nieuwstraat

Purmerend – Even voor 15:00 uur kwam er een melding binnen van een brand op de Nieuwstraat in het centrum van Purmerend. Het betreft een zeer grote uitslaande brand.

Hoge vlammen kwamen uit of van het dak van een woning. Zwarte rookwolken waren vanuit de wijde omgeving te zien. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden.

De Veiligheidsregio roept mensen op om niet te komen naar de plaats van de brand. Over de oorzaak van de brand en eventuele slachtoffers is nu nog niets bekend.

Update 15:30: Brandweer staat inmiddels op het dak. Vlammen zijn van buiten af niet meer zichtbaar

Update 15:50: Het betrof een felle brand op het dakterras van de woning. Volgens de veiligheidsregio is de brand inmiddels onder controle en wordt er nog een naverkenning gedaan. Volgens de woordvoerder lijkt het er vooralsnog op dat er geen gewonden zijn. De brand werd snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Volgens de woordvoerder was dat vooral omdat de brand in het centrum uitbrak en omdat het erg warm is. 

https://twitter.com/ASiebeling/status/1292485070859763712

Foto’s: Robin Heynen

Uitslaande brand centrum Purmerend – Haico Kats Fotojournalist

Purmerend / Hoogstraat – Bij een uitslaande brand boven een woning in het centrum van Purmerend is niemand gewond geraakt. De brandweer rukte met veel [Meer]


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Lof voor (alle) hulpverleners!
    Haico Kats laat in een foto reportage goed zien welke impact de hitte op de brandweerlieden heeft bij zo’n inzet: well done, Haico!
    Punt van kritiek m.b.t. videobeelden: blur de kentekenplaten van onopvallende politie- of hulpverleningsvoertuigen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: