8.3 C
Purmerend
zaterdag 16 maart 2024
Home112Opnieuw brandweer naar pand op de Nieuwstraat

Opnieuw brandweer naar pand op de Nieuwstraat

Purmerend – De brandweer is weer aan het werk op de Nieuwstraat in het centrum van Purmerend. In het pand waar gisteren een zeer grote brand woedde, is zogenoemd smeulvuur ontstaan.

Gisteren ontstond er in het pand in de binnenstad een zeer grote brand, vermoedelijk op het dakterras van de woning. Het gevolg waren metershoge vlammen.

Foto van de brand van gisteren.

Vanmorgen werd door een van de winkeliers opnieuw rook geroken, waarna direct alarm werd geslagen. “Dit soort dingen kunnen gebeuren. Je maakt een bepaalde inschatting: ‘Moeten we de boel slopen of is het vuur uit'”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. 

Nu is er zogenoemd smeulvuur ontstaan in de spouwmuur tussen het pand en een naastgelegen woning. Op dit moment zijn er sloop werkzaamheden bezig, om te voorkomen dat het vuur verder om zich heen grijpt. Een deel van de Nieuwstraat is afgezet.

Vanwege de hoge temperaturen en de locatie van het pand, wordt ook dit incident omschreven als een zeer grote brand, hoewel er nauwelijks sprake is van vlammen of rookontwikkeling.

Foto: Robin Heynen

Relevant artikel:

Zeer grote brand woning Nieuwstraat –

Purmerend – Even voor 15:00 uur kwam er een melding binnen van een brand op de Nieuwstraat in het centrum van Purmerend. Het betreft een zeer grote uitslaande brand. Hoge vlammen kwamen uit of van het dak van een woning. Zwarte rookwolken waren vanuit de wijde omgeving te zien.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,830FansLike
2,542VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.3 ° C
9.4 °
7.8 °
81 %
1.8kmh
100 %
za
10 °
zo
10 °
ma
13 °
di
13 °
wo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.