112

Opnieuw brandweer naar pand op de Nieuwstraat

Purmerend – De brandweer is weer aan het werk op de Nieuwstraat in het centrum van Purmerend. In het pand waar gisteren een zeer grote brand woedde, is zogenoemd smeulvuur ontstaan.

Gisteren ontstond er in het pand in de binnenstad een zeer grote brand, vermoedelijk op het dakterras van de woning. Het gevolg waren metershoge vlammen.

Foto van de brand van gisteren.

Vanmorgen werd door een van de winkeliers opnieuw rook geroken, waarna direct alarm werd geslagen. “Dit soort dingen kunnen gebeuren. Je maakt een bepaalde inschatting: ‘Moeten we de boel slopen of is het vuur uit'”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. 

Nu is er zogenoemd smeulvuur ontstaan in de spouwmuur tussen het pand en een naastgelegen woning. Op dit moment zijn er sloop werkzaamheden bezig, om te voorkomen dat het vuur verder om zich heen grijpt. Een deel van de Nieuwstraat is afgezet.

Vanwege de hoge temperaturen en de locatie van het pand, wordt ook dit incident omschreven als een zeer grote brand, hoewel er nauwelijks sprake is van vlammen of rookontwikkeling.

Foto: Robin Heynen

Relevant artikel:

Zeer grote brand woning Nieuwstraat –

Purmerend – Even voor 15:00 uur kwam er een melding binnen van een brand op de Nieuwstraat in het centrum van Purmerend. Het betreft een zeer grote uitslaande brand. Hoge vlammen kwamen uit of van het dak van een woning. Zwarte rookwolken waren vanuit de wijde omgeving te zien.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.