13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeCultuurTheater de Purmaryn doet mee aan Red Alert campagne "Als teken van...

Theater de Purmaryn doet mee aan Red Alert campagne “Als teken van de nood in de sector”

Regionaal – De evenementensector heeft dringend overheidssteun nodig om de COVID-19-crisis te overleven. Theater de Purmaryn is een gemeentelijke instelling en prijst zich gelukkig met de steun van de gemeente Purmerend én onderstreept de noodzaak tot landelijke aandacht voor de problematiek in de sector.

Ook in het centrum van Purmerend zal daarom het theater een Red Alert afgeven door De Purmaryn op 11 augustus aanstaande rood te kleuren. De lichttechnici van de Purmaryn zullen hiervoor zorgen. Om 23.55 uur gaat alle verlichting weer uit.

Uit het Persbericht van de RED ALERT CAMPAGNE: 

“Zonder onmiddellijke steun van de overheid dreigt de hele toeleveringsketen in te storten. Evenementen over de hele wereld en in het hele landschap van grote festivals, theaters, locaties en zakelijke evenementen zijn verwoest door COVID -19.

Red Alert is een internationale campagne geïnitieerd door Plasa.org in Londen, om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector, die ongeveer 100.000 hoogopgeleide mensen in dienst heeft, die allemaal de afgelopen vier maanden geen werk hebben gehad, met weinig kans om opnieuw op te starten tot de lente van 2021. De sector omvat een enorme toeleveringsketen van bedrijven, variërend van productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning, transport en enkele van ‘s werelds toonaangevende technologiefabrikanten.

Op dinsdag 11 augustus vanaf 21:00 uur zullen vele (overheids)gebouwen rood aangelicht worden. Als teken van de nood in de sector waarbij op een vriendelijke manier duidelijk gemaakt wordt wat de omvang van de sector is. Theaters, popzalen, evenementenlocaties en alle andere locaties die voor de sector van belang zijn kunnen aanhaken en hun pand rood kleuren. Om vijf voor twaalf gaat de stekker er bij alle locaties uit!

Wij maken events

Wij maken events (Red Alert) Op dinsdagavond 11 augustus laat de evenementensector zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is. Vanaf half maart staat de sector helemaal stil en het gemiddelde omzetverlies sindsdien komt uit op 85%. Gezonde bedrijven in de sector worstelen nu om overeind te blijven door de opgelegde 1.5m beperkingen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.