112Edam

Deurwaarder treft hennepkwekerij aan

Edam – Op donderdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning boven een bedrijfspand aan de Ambachtstraat. Toen een deurwaarder ambtshalve in de woning was, trof hij daar kweektenten aan.

De gewaarschuwde politie vond naast twee kweektenten (waar geen planten meer in stonden) ook een hoeveelheid gedroogde henneptoppen aan. Het ging daarbij om 1,75 kilo. De politie nam de hennep, de tenten en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filter e.d.) in beslag. Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

In de woning werden geen verdachte personen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bewoner en/of de eigenaar van de hennep.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Wat ik nog het kwalijkste vind is “diefstal van stroom”:
    *die kosten gaan middels een omslagformule in de stroomprijs van de “brave burger”
    *vaak gebeurt dit ook nog dusdanig dat er brandgevaar ontstaat

    Dat je hennep kweekt en hiermee het risico neemt tegen de lamp te lopen: prima, jouw keuze incl.de evt.gevolgen.

    Maar de “brave burger” op laten draaien voor de door jou gejatte stroom en/of “brave burger” door deze stroomdiefstal en passant aan (de gevolgen van) brand(risico) blootstellen dan ben echt fout bezig.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: