Purmerendwonen

De eerste palen van 70 nieuwe sociale huurwoningen met de hand geslagen “er is geen tijd te verliezen”

Purmerend – Bij het nieuwbouwproject aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend is de eerste paal van in totaal 70 sociale huurwoningen, handmatig in de grond geslagen. Wethouder Thijs Kroese, van de gemeente Purmerend en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie staken samen de handen uit de mouwen. De heistelling zelf was even ‘under construction’, maar volgens wethouder wonen er is geen tijd te verliezen. De heipalen moeten de grond in, omdat de 70 sociale huurwoningen er zo snel mogelijk moeten komen. 

Verdeeld over drie bouwblokken worden in totaal 70 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd; broodnodige huurwoningen voor de gemeente Purmerend. “De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn veel te lang. Daarom werken we keihard aan nieuwe woningen. Een deel van die woningen is gepland in het Wagenweggebied. Dit gebied wordt getransformeerd van bedrijventerrein naar een levendige stadse wijk. Deze 70 sociale huurwoningen leveren een goede bijdrage. Hier krijgen straks 70 huishoudens eindelijk een plek. Ik ben erg blij dat de eerste paal de grond in is en kijk uit naar het moment dat de eerste huurders hun intrek kunnen nemen”, aldus wethouder Thijs Kroese.

Trots maar nuchter

“Wooncompagnie is ontzettend trots op een nieuwbouwproject met deze aantallen huurwoningen, maar blijft tegelijkertijd ook nuchter. Woningzoekenden in Purmerend worden geconfronteerd met één van de langste wachttijden in Nederland. Zelfs met projecten van deze omvang lopen we het tekort aan woningen nog niet in. Daarom blijven wij zoeken naar ontwikkellocaties”, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. “Gelukkig staan de neuzen van  de gemeente Purmerend en Wooncompagnie dezelfde kant op. Wij verwachten dan ook nog veel vaker op verschillende bouwplaatsen te staan en zelf ons symbolische steentje bij te dragen aan de heiwerkzaamheden”.

Uw woning op Woonmatch

De verwachte oplevering van het eerste blok is eind 2021; de twee andere blokken volgen in 2022. De woningen zullen tegen die tijd dat ze worden opgeleverd worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland.

Relevante artikelen:

Na 70 nieuwe sociale huurwoningen, nog eens 26 woningen erbij –

Purmerend – Bij het nieuwbouwproject aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend, waar in november gestart is met de bouw van eerst 70 sociale huurwoningen, komen aansluitend nog eens 26 woningen erbij. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en directeur Gem Bot van Bot Bouw ondertekenden de overeenkomst voor 26 nieuwe woningen in het Wagenweggebied.

Wooncompagnie en Bot Bouw ondertekenen overeenkomst nieuwbouw 70 sociale huurwoningen –

Purmerend – Aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend start naar verwachting half oktober de bouw van 70 sociale huurappartementen. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en directeur Gem Bot van Bot Bouw uit Heerhugowaard ondertekenden donderdag 2 juli de aannemingsovereenkomst voor dit project. Hiermee gaat dit project formeel van start.

131 nieuwe huurappartementen Wagenweggebied, voorrang voor huurders uit Purmerend –

Purmerend – Bot Bouw uit Heerhugowaard ontwikkelt en bouwt het plan in het Wagenweggebied. SPF Beheer heeft namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer onlangs met Bot Bouw de overeenkomst gesloten voor de aankoop van 105 huurappartementen. Wooncompagnie zal de sociale huurwoningen in eigendom nemen. Het plan bestaat uit 26 sociale huurappartementen en 105 vrije sector …


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.