4.9 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomePurmerendNa 70 nieuwe sociale huurwoningen, nog eens 26 woningen erbij

Na 70 nieuwe sociale huurwoningen, nog eens 26 woningen erbij

Purmerend – Bij het nieuwbouwproject aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend, waar in november gestart is met de bouw van eerst 70 sociale huurwoningen, komen aansluitend nog eens 26 woningen erbij. 

Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en directeur Gem Bot van Bot Bouw ondertekenden de overeenkomst voor 26 nieuwe woningen in het Wagenweggebied. Met het ondertekenen van de overeenkomst, zijn ook de afspraken rondom de nieuwbouw van dit project formeel afgerond. “Het is erg fijn dat de goede samenwerking met Wooncompagnie hiermee direct een vervolg kan krijgen”, zo stelt Gem Bot. 

Bijna 100 nieuwe huurwoningen erbij  

Het eerste project bestaat uit 3 bouwblokken en in totaal 70 sociale huurappartementen. De verwachte oplevering van het eerste blok is eind 2021; de twee andere blokken volgen in 2022. De realisatie van de 26 sociale huurwoningen aan de Lambertus Huisengastraat is onderdeel van een ontwikkeling van in totaal 131 woningen, waar naast sociale woningen ook midden huur en vrije sector zal worden aangeboden. Uitgegaan wordt van een start van de bouw in het tweede kwartaal van volgend jaar. 

Artist impression

Hoe meer, hoe beter

“Gezien de enorme druk op de woningmarkt blijft Wooncompagnie actief zoeken naar mogelijkheden om meer nieuwbouw te realiseren in deze regio”, aldus Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. ‘Het is dan ook fantastisch om na de 70 nieuwe huurwoningen nog eens 26 daaraan toe te kunnen voegen’. Wooncompagnie wil er alles aan doen om de lange wachttijden voor woningzoekenden te verkorten. ‘Bouwen, bouwen, bouwen, dat is wat nodig is, maar de huidige wet- en regelgeving staat ons nog in de weg. De wooncrisis krijgt gelukkig, naar de andere crisis, nog steeds voldoende aandacht, dus wij houden vertrouwen dat bijsturen vanuit de overheid hoog op de agenda staat’. 

Woning op Woonmatch

De woningen zullen tegen die tijd dat ze worden opgeleverd worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland. U kunt alleen reageren als u bent ingeschreven. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie.

Relevante artikelen:

Wooncompagnie en Bot Bouw ondertekenen overeenkomst nieuwbouw 70 sociale huurwoningen –

Purmerend – Aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend start naar verwachting half oktober de bouw van 70 sociale huurappartementen. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en directeur Gem Bot van Bot Bouw uit Heerhugowaard ondertekenden donderdag 2 juli de aannemingsovereenkomst voor dit project. Hiermee gaat dit project formeel van start.

131 woningen op locatie Jorritsma in Wagenweggebied –

Purmerend – Het college heeft de 3e anterieure overeenkomst afgesloten voor woningbouw in het Wagenweggebied. Het gaat in deze overeenkomst om de voormalige locatie van Jorritsma en bestaat uit een leegstaand garagepand en een stuk braakliggend terrein aan de achterzijde. In totaal gaat het om 131 woningen waarvan 26 sociale huurwoningen, 39 middeldure en 96 …

131 nieuwe huurappartementen Wagenweggebied, voorrang voor huurders uit Purmerend –

Purmerend – Bot Bouw uit Heerhugowaard ontwikkelt en bouwt het plan in het Wagenweggebied. SPF Beheer heeft namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer onlangs met Bot Bouw de overeenkomst gesloten voor de aankoop van 105 huurappartementen. Wooncompagnie zal de sociale huurwoningen in eigendom nemen. Het plan bestaat uit 26 sociale huurappartementen en 105 vrije sector …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
4.9 ° C
7.2 °
3 °
82 %
0.9kmh
61 %
ma
7 °
di
8 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.