11.1 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendBouw parkeergarage stadhuis van start in tweede kwartaal 2021

Bouw parkeergarage stadhuis van start in tweede kwartaal 2021

Purmerend – De bouw van de parkeergarage Stadhuisplein is gegund aan K_Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen. Deze ondergrondse garage komt voor het stadhuis. Boven de garage wordt een groen plein gerealiseerd. Op 11 november tekenden Ron Oudeman (algemeen directeur van K_Dekker) en Eveline Tijmstra (wethouder Verkeer) de contracten op gepaste, coronaveilige wijze. 

K_Dekker heeft een ontwerp gemaakt voor een 2-laagse parkeergarage met 305 plekken. Binnen het afgegeven bouwvlak was er ruimte om in plaats van een 3-laagse parkeergarage een 2-laagse garage te ontwerpen en daar heeft Dekker gebruik van gemaakt. De opdracht bestaat uit zowel het ontwerp als de realisatie van de garage. “We staan te popelen om van start te gaan met dit unieke project, waarbij het leveren van kwaliteit met veel aandacht voor de omgeving onze hoofddoelen zijn”.

Bureau voor landschapsarchitectuur Karres en Brands ontwierp het plein dat boven de garage op straatniveau wordt aangelegd, als de garage is afgebouwd. Over het – nu nog – schetsontwerp is meegedacht door een klankbordgroep bestaande uit omwonenden en andere betrokken Purmerenders.

Kwaliteit

Eveline Tijmstra: “Ik ben zeer tevreden met de uitslag van de aanbesteding. We hebben gekozen voor kwaliteit. De nieuwe parkeergarage vormt een belangrijke schakel in het parkeerbeleid dat wij voorstaan. Met de Stadhuispleingarage voegen we een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad toe. Daarmee houden we de stad bereikbaar én leefbaar. Het bovenliggende plein met veel groen geeft daarnaast een stevige kwaliteitsimpuls aan de stad.”
 
Werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering van de garage is gepland eind eerste kwartaal 2023.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
9.5 °
94 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.