Purmerend

Bouw parkeergarage stadhuis van start in tweede kwartaal 2021

Purmerend – De bouw van de parkeergarage Stadhuisplein is gegund aan K_Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen. Deze ondergrondse garage komt voor het stadhuis. Boven de garage wordt een groen plein gerealiseerd. Op 11 november tekenden Ron Oudeman (algemeen directeur van K_Dekker) en Eveline Tijmstra (wethouder Verkeer) de contracten op gepaste, coronaveilige wijze. 

K_Dekker heeft een ontwerp gemaakt voor een 2-laagse parkeergarage met 305 plekken. Binnen het afgegeven bouwvlak was er ruimte om in plaats van een 3-laagse parkeergarage een 2-laagse garage te ontwerpen en daar heeft Dekker gebruik van gemaakt. De opdracht bestaat uit zowel het ontwerp als de realisatie van de garage. “We staan te popelen om van start te gaan met dit unieke project, waarbij het leveren van kwaliteit met veel aandacht voor de omgeving onze hoofddoelen zijn”.

Bureau voor landschapsarchitectuur Karres en Brands ontwierp het plein dat boven de garage op straatniveau wordt aangelegd, als de garage is afgebouwd. Over het – nu nog – schetsontwerp is meegedacht door een klankbordgroep bestaande uit omwonenden en andere betrokken Purmerenders.

Kwaliteit

Eveline Tijmstra: “Ik ben zeer tevreden met de uitslag van de aanbesteding. We hebben gekozen voor kwaliteit. De nieuwe parkeergarage vormt een belangrijke schakel in het parkeerbeleid dat wij voorstaan. Met de Stadhuispleingarage voegen we een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad toe. Daarmee houden we de stad bereikbaar én leefbaar. Het bovenliggende plein met veel groen geeft daarnaast een stevige kwaliteitsimpuls aan de stad.”
 
Werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering van de garage is gepland eind eerste kwartaal 2023.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.