18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendVan der Valk ziet geen reden om bouw hotel in kom A7 /...

Van der Valk ziet geen reden om bouw hotel in kom A7 / Beusebos te stoppen “investering voor de langere termijn”

Purmerend – Van der Valk ziet geen reden om de realisatie van het nieuwe van der Valk hotel in de kom A7 / Beusebos te stoppen. De toekomstige eigenaar, Matser Beheer groep, beschouwt dit als een investering voor de langere termijn en heeft er vertrouwen in dat dit nieuwe hotel dan zal voorzien in een behoefte.

Dit vertrouwen wordt versterkt door het feit dat de zes Van der Valk hotels van de Matser beheer groep een bezettingsgraad hadden van 75 tot 95 % in de periode mei t/m oktober 2020. Er bestaat bij hen voldoende vertrouwen in de toekomst van de hotelmarkt om te blijven investeren in de benodigde voorbereiding en planvorming voor dit nieuwe hotel.

Matser beheer groep en gemeente Purmerend werken nog steeds aan de voorbereidingen voor de komst van een hotel naar de kom A7. Zoals afgesproken in de tussen gemeente en van der Valk gesloten koop- en anterieure overeenkomst zal Van der Valk nog dit jaar de aanvraag omgevingsvergunning en een voorontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeente.

Wethouder Mario Hegger: “Dat is enkele maanden later dan gepland, we hadden verwacht het bestemmingsplan in maart 2021 in de raad te kunnen behandelen. We verwachten nu dat de zienswijzenprocedure voor het bestemmingsplan begin 2021 gaat lopen en dat het bestemmingsplan voor de zomer (mei of juni 2021) in de raad behandeld kan worden. In diezelfde raadsvergadering zal het college een voorstel doen voor de aanleg en beheer van het natuur- recreatie- en wandelbos in de rest van de kom A7.”

Rol provincie

De provincie Noord-Holland heeft in de vorige week vastgestelde omgevingsverordening de kom A7 benoemd als landelijk gebied. De overleggen hierover tussen de gemeente en de provincie geeft de gemeente geen aanleiding om te denken dat dit ingegeven is door bezwaren van de provincie tegen de komst van het hotel in de kom A7. “De provincie geeft aan dat in het landelijk gebied, buiten de beschermingsregimes, nieuwe stedelijke ontwikkelingen zijn toegestaan mits deze regionaal zijn afgestemd en voldoen aan de ruimtelijke kwaliteitseisen. Voor de beoordeling van de ruimtelijke kwaliteit wil de provincie een eigen beoordeling doen naast de welstandsbeoordeling bij de gemeente.”, schrijft de wethouder aan de gemeenteraad. “Aangezien de gemeente een contract heeft met Van der Valk over de komst van het hotel en de afspraken daaruit wil nakomen, zal de procedure voor bestemmingsplanwijziging op de gebruikelijke wijze starten. Tegelijkertijd zullen wij het plan ook voorleggen aan de provinciale beoordelingscommissie.”

Relevante artikelen:

Van der Valk wil hotel bouwen in Beusebos –

Purmerend – Op 21 april 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met de “Visie op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)”. Het waarmaken van de ambities in dit gebied komt een stap dichter bij nu wethouder Harry Rotgans en Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk gisteren hun handtekening hebben gezet onder een intentieovereenkomst.

Van der Valk hotel mag er komen –

Purmerend- De coalitiepartijen VVD, AOV, CDA en Stadspartij hebben zich gisteravond positief uitgesproken over de bouw van het van der Valk hotel in het Beusebos c.q. kom A7. Hierdoor is er een meerderheid in de raad van Purmerend voor de bouw van het hotel. 10 insprekers waren gekomen om de commissie te overtuigen van de …

Collegebesluit: Beusebos wordt de nieuwe locatie van Van Der Valk –

Purmerend – Het college heeft besloten dat Van Der Valk zich mag gaan vestigen in het Beusebos. Het voorstel van het college heeft als gevolg dat de hotelketen circa 2,3 hectare van het gebied mag gaan gebruiken. Het overige gebied wil het college – conform het coalitieakkoord – gaan inrichten als natuur-, recreatie- en wandelbos met …

Van der Valk slaat vleugels uit in Beusebos –

Purmerend – Hotelketen van der Valk en het college van Purmerend hebben vanochtend een persbijeenkomst georganiseerd waarin de plannen voor de bouw van een van der Valk hotel in het Beusebos bekend werden gemaakt. Dhr. Matser van van der Valk gaf een korte toelichting op de plannen.

Vrienden van het Beusebos: “Stop het dossier Van der valk in de diepste kelder in het stadhuis” –

Purmerend – De stichting Vrienden van het Beusebos laat in een brief aan het college en de gemeenteraad weten dat de bouw van het Van der Valk hotel in het Beusebos gaat leiden tot een catastrofe voor zowel de gemeente Purmerend als ook voor Van der Valk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.