10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePurmerendVan der Valk slaat vleugels uit in Beusebos

Van der Valk slaat vleugels uit in Beusebos

Purmerend – Hotelketen van der Valk en het college van Purmerend hebben vanochtend een persbijeenkomst georganiseerd waarin de plannen voor de bouw van een van der Valk hotel in het Beusebos bekend werden gemaakt.

Dhr. Matser van van der Valk gaf een korte toelichting op de plannen. Zo zou er sprake zijn van werkgelegenheid voor ongeveer 80 full-time medewerkers maar ook lokale toeleveranciers zullen hier van profiteren, hetgeen indirect ook weer werkgelegenheid zal creëren. “Een nieuw 3 tot 4 sterren hotel met restaurant, congresfaciliteiten en vrijetijdsfuncties zoals een casino vormt een passende invulling om als Poort van Purmerend te fungeren. De bouw zal duurzaam worden uitgevoerd. We streven ernaar om het groenste hotel van Noord-Holland en mogelijk zelfs van Nederland te realiseren.” Het hotel van Van der Valk in Zuidoostbeemster zal mogelijk verkocht worden aan een andere hotelketen.

Het hotel zal ontwikkeld worden in de zuidwesthoek van het noordelijke deel van het Beusebos. De perceeloppervlakte zal ca 2,3 hectare bedragen. Voor deze plek is gekozen omdat de bereikbaarheid voor zowel fiets als auto hier optimaal is, zo staat in het einddocument.

Verantwoordelijk wethouder Dhr. Rotgans gaf aan dat het college blij is dat er nu invulling kan worden gegeven op deze plek. “Eerder waren er andere kandidaten zoals een dierenpark maar die konden de explotatiebegroting niet rond krijgen. We gaan met Van der Valk nu alle wettelijk procedures in om dit te realiseren.”

Volgens de stichting Vrienden van het Beusebos kan ook in deze plannen dikke gaten worden geschoten. Woordvoerder Martien Roelofs “Van der Valk is er nog niet. Eerst moeten de plannen nog provinciaal worden getoetst en ook de flora en faunawet zal nageleefd moeten worden. Uiteindelijk verwacht ik dat het hotel er niet gaat komen. De stichting zal alles in het werk zetten om bouw te voorkomen.”

Grappig detail van deze ochtend was wel dat de lokale verslaggever, Piet van Dijk, van RTV-Purmerend de toegang werd geweigerd tijdens deze bijeenkomst. Volgens de afdeling communicatie van de gemeente Purmerend was dit een fout en hebben ze reeds excuses aangeboden aan de verslaggever die vanmiddag op het stadhuis de plannen alsnog zal horen.

Als de bouw doorgaat zal dit ruim twee jaar in beslag nemen.

Foto’s hieronder uit einddocument. Kopfoto: Rob Klaucke.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Idee: zet dit hotel ergens neer waarvoor geen grote, oude bomen hoeven worden gekapt.
    Laat het Beusebos bos!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.