Purmerend

Van der Valk wil hotel bouwen in Beusebos

Purmerend – Op 21 april 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met de “Visie op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)”. Het waarmaken van de ambities in dit gebied komt een stap dichter bij nu wethouder Harry Rotgans en Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk gisteren hun handtekening hebben gezet onder een intentieovereenkomst. Beide partijen spreken hiermee het voornemen uit om een haalbaar plan te ontwikkelen voor de bouw van een hotel aan de Kom A7.

Wethouder Rotgans vindt een hotel aan de Poort van Purmerend een aanwinst voor de stad. Allereerst levert een hotel van dergelijke omvang veel banen op. Het is ook goed nieuws voor ondernemers in de binnenstad. De gasten van het hotel bezoeken natuurlijk winkels en horeca in het centrum. Van der Valk draagt ook bij aan de positie die Purmerend vervult in de regio Waterland. Onze stad is een geweldige uitvalsbasis voor bezoeken aan toeristische trekpleisters in de regio.

Naar verwachting worden de plannen in het derde kwartaal van 2017 aan de raad voorgelegd. Als de raad instemt, dan kan vervolgens een koop-/(anterieure) exploitatie-overeenkomst worden aangegaan.

Woordvoerder Eric Kooijman van de Stichting Vrienden van het Beusebos geeft aan dat alle middelen gebruikt zullen worden om de vernietiging van dit mooie stukje natuur tegen te gaan. “Wij strijden hier al een tijd voor. De overheid heeft de mond vol over duurzaamheid en natuur maar een hap nemen uit het Beusebos is dan weer geen probleem.”

De stichting komt later vandaag nog met een verklaring.

Kopfoto: Gemeente Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.