17.1 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendVan der Valk wil hotel bouwen in Beusebos

Van der Valk wil hotel bouwen in Beusebos

Purmerend – Op 21 april 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met de “Visie op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)”. Het waarmaken van de ambities in dit gebied komt een stap dichter bij nu wethouder Harry Rotgans en Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk gisteren hun handtekening hebben gezet onder een intentieovereenkomst. Beide partijen spreken hiermee het voornemen uit om een haalbaar plan te ontwikkelen voor de bouw van een hotel aan de Kom A7.

Wethouder Rotgans vindt een hotel aan de Poort van Purmerend een aanwinst voor de stad. Allereerst levert een hotel van dergelijke omvang veel banen op. Het is ook goed nieuws voor ondernemers in de binnenstad. De gasten van het hotel bezoeken natuurlijk winkels en horeca in het centrum. Van der Valk draagt ook bij aan de positie die Purmerend vervult in de regio Waterland. Onze stad is een geweldige uitvalsbasis voor bezoeken aan toeristische trekpleisters in de regio.

Naar verwachting worden de plannen in het derde kwartaal van 2017 aan de raad voorgelegd. Als de raad instemt, dan kan vervolgens een koop-/(anterieure) exploitatie-overeenkomst worden aangegaan.

Woordvoerder Eric Kooijman van de Stichting Vrienden van het Beusebos geeft aan dat alle middelen gebruikt zullen worden om de vernietiging van dit mooie stukje natuur tegen te gaan. “Wij strijden hier al een tijd voor. De overheid heeft de mond vol over duurzaamheid en natuur maar een hap nemen uit het Beusebos is dan weer geen probleem.”

De stichting komt later vandaag nog met een verklaring.

Kopfoto: Gemeente PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
17.1 ° C
18.3 °
15.5 °
71 %
4.9kmh
18 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.