112Purmerend

650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen, 39-jarige Purmerender aangehouden

Amsterdam – Maandag 7 december 2020 heeft team Milieu van politie Amsterdam bij een actie vier verdachten aangehouden op verdenking van de (ver)koop van illegaal vuurwerk en kon daarbij bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag nemen. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht.

De auto stond geparkeerd in een woonwijk in Amsterdam-West. Vanuit de kofferbak van dit voertuig verkocht een 22-jarige man zeer zwaar vuurwerk. Deze man is ter plaatse aangehouden, net als drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend. Bij de actie werden ook 465 cobra’s, 150 nitraten en 23 shells in beslag genomen.

De mannen die ervan verdacht worden het vuurwerk gekocht te hebben, kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking – een straf die wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter – opgelegd en zijn heengezonden. Ook de verdachte verkoper is inmiddels weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om hem tot de komende zitting vast te houden afgewezen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan.

Grote gevaarsetting

Het inbeslaggenomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De (ver)koop vanuit een kofferbak in een woonwijk zorgt dus voor een enorme gevaarsetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben.

Aantekening strafblad

Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Waar heeft die dwaas zijn verstand zitten?????
  Het illegale, zware vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht; weet die dwaas wel hoe groot het risico voor de omgeving is??????
  Hoe groot de EXTRAdruk op de zorg wordt als het misgaat????

  Laat hem eerst maar de beelden zien van de vuurwerkexplosies in Culemborg (1991, 2 doden, 20 à 30 gewonden, miljoenenschade in de wijde omgeving) en Enschede (2001, 23 doden, ca. 950 gewonden, miljoenenschade).

  Geef hem vervolgens zijn straf……….een echte straf svp.

  En dan mogen de “gelegaliseerde, officiële” verkopers in 2020 geen legaal vuurwerk verkopen om de zorg te ontzien……..

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: