20.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home112650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen, 39-jarige Purmerender aangehouden

650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen, 39-jarige Purmerender aangehouden

Amsterdam – Maandag 7 december 2020 heeft team Milieu van politie Amsterdam bij een actie vier verdachten aangehouden op verdenking van de (ver)koop van illegaal vuurwerk en kon daarbij bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag nemen. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht.

De auto stond geparkeerd in een woonwijk in Amsterdam-West. Vanuit de kofferbak van dit voertuig verkocht een 22-jarige man zeer zwaar vuurwerk. Deze man is ter plaatse aangehouden, net als drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend. Bij de actie werden ook 465 cobra’s, 150 nitraten en 23 shells in beslag genomen.

De mannen die ervan verdacht worden het vuurwerk gekocht te hebben, kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking – een straf die wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter – opgelegd en zijn heengezonden. Ook de verdachte verkoper is inmiddels weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om hem tot de komende zitting vast te houden afgewezen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan.

Grote gevaarsetting

Het inbeslaggenomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De (ver)koop vanuit een kofferbak in een woonwijk zorgt dus voor een enorme gevaarsetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben.

Aantekening strafblad

Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Waar heeft die dwaas zijn verstand zitten?????
  Het illegale, zware vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht; weet die dwaas wel hoe groot het risico voor de omgeving is??????
  Hoe groot de EXTRAdruk op de zorg wordt als het misgaat????

  Laat hem eerst maar de beelden zien van de vuurwerkexplosies in Culemborg (1991, 2 doden, 20 à 30 gewonden, miljoenenschade in de wijde omgeving) en Enschede (2001, 23 doden, ca. 950 gewonden, miljoenenschade).

  Geef hem vervolgens zijn straf……….een echte straf svp.

  En dan mogen de “gelegaliseerde, officiële” verkopers in 2020 geen legaal vuurwerk verkopen om de zorg te ontzien……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.7 ° C
21.7 °
19.4 °
70 %
0.9kmh
10 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.