112Purmerend

Grote politie-inzet na dreiging rellen – Avond relatief rustig

Purmerend – Via Social Kanalen werd vandaag opgeroepen zich rond 19:30 in de omgeving van de Koemarkt te verzamelen. Een groep zou willen protesteren tegen de invoering van de avondklok en zegt op te staan voor vrijheid. Politie was in grote getalen aanwezig. Zowel agenten, als agenten in burger als de ME.

Aanvankelijk leek het nog alles nog rustig, na 19:30 uur werd het geleidelijk drukker in de stad. Maar de verwachtte groep – gesproken werd over een paar honderd personen – welke wilde gaan rellen in de binnenstad organiseerde zich uiteindelijk niet.

Inmiddels is de Koemarkt aan alle zijden afgesloten. Iedereen die er op of er af wil, wordt door de politie gecontroleerd.

Op de Koemarkt zelf werd tenminste één persoon aangehouden, die niet wilde afstappen van zijn brommer. Elders in de regio – waaronder ook in Purmerend – werden meerdere aanhoudingen verricht. Deze verdachten worden verdacht van het oproepen tot het overgaan tot rellen.

Verschillende binnenstad-ondernemers hadden uit voorzorg etalages en winkels leeggehaald. Er lag een noodbevel voor het centrumgebied klaar, hier hoefde geen gebruik van te worden gemaakt.Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: