20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
Home112Grote politie-inzet na dreiging rellen - Avond relatief rustig

Grote politie-inzet na dreiging rellen – Avond relatief rustig

Purmerend – Via Social Kanalen werd vandaag opgeroepen zich rond 19:30 in de omgeving van de Koemarkt te verzamelen. Een groep zou willen protesteren tegen de invoering van de avondklok en zegt op te staan voor vrijheid. Politie was in grote getalen aanwezig. Zowel agenten, als agenten in burger als de ME.

Aanvankelijk leek het nog alles nog rustig, na 19:30 uur werd het geleidelijk drukker in de stad. Maar de verwachtte groep – gesproken werd over een paar honderd personen – welke wilde gaan rellen in de binnenstad organiseerde zich uiteindelijk niet.

Inmiddels is de Koemarkt aan alle zijden afgesloten. Iedereen die er op of er af wil, wordt door de politie gecontroleerd.

Op de Koemarkt zelf werd tenminste één persoon aangehouden, die niet wilde afstappen van zijn brommer. Elders in de regio – waaronder ook in Purmerend – werden meerdere aanhoudingen verricht. Deze verdachten worden verdacht van het oproepen tot het overgaan tot rellen.

Verschillende binnenstad-ondernemers hadden uit voorzorg etalages en winkels leeggehaald. Er lag een noodbevel voor het centrumgebied klaar, hier hoefde geen gebruik van te worden gemaakt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.