Purmerend

Handhaving Purmerend en Beemster krijgen bevoegdheid tot handhaven avondklok

Purmerend – Was het dit weekend alleen de taak van de politie om mensen die tijdens de avondklok buiten waren te controleren en eventueel te beboeten, nu krijgen ook de gemeentelijke handhavers deze mogelijkheid.

De minister van Justitie en Veiligheid heeft vandaag besloten dat de BOA’s ook bevoegd zijn voor het handhaven van de avondklok. Dit gaat vandaag vanaf 21.00 uur in.

Afdeling communicatie laat aan Regio Purmerend weten dat de BOA’s deze bevoegdheid ook krijgen: “De gemeentelijke handhavers gaan inderdaad ook mensen aanspreken, mochten zij na de avondklok buiten zijn. En als nodig kunnen zij verbaliseren. De inzet van de handhavers is in overleg met en onder regie van de politie.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Kunnen ze vanavond wsch gelijk aan de bak, gezien de publicatie op Geenstijl.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: