16 C
Purmerend
vrijdag 22 september 2023
HomeondernemersNationale Horeca-actie: Twee ondernemers op de Koemarkt laten zich zien

Nationale Horeca-actie: Twee ondernemers op de Koemarkt laten zich zien

Purmerend – Om 12:05 uur ging er een ludieke nationale actie van start, waarbij Horeca ondernemers kenbaar maken het niet eens te zijn met het feit dat hun terrassen gesloten moeten blijven. Op de Koemarkt in Purmerend bleef het rustig. Slechts twee ondernemers sloten zich aan en zetten hun terras buiten.

Door hun terras buiten te zetten – en deze af te zetten – laten horecaondernemers in het hele land zien tegen het huidige corona-horecabeleid te zijn. Dat zij hun terrassen niet corona-proof mogen openen vinden de ondernemers onbegrijpelijk.

Bij de bezoekers van de afhaalcorners en bij de twee horecaondernemers klinkt hetzelfde geluid. Er is begrip voor het feit dat de cafés niet ‘s avonds of ‘s nachts de deuren mogen openen, waar mensen met alcohol op bij elkaar in een ruimte staan. Maar het niet mogen voeren van de terrassen heeft volgens de mensen die wij spraken juist een averechts effect.

Onbegrijpelijk

Robin van Café De Bar: “Dit weekend was het druk op de Koemarkt. Veel horecazaken waren open voor afhalen en het was natuurlijk prachtig weer. Rondom de koeien op het plein verzamelden zich tientallen mensen. Juist door de terrassen open te gooien, met inachtneming van de regels, had afstand bewaard kunnen worden.”

Ook Astrid van Roast vindt het huidige beleid onbegrijpelijk. “We hebben al laten zien dat wij als horeca prima corona-proof een terras kunnen voeren. Al zouden we maar tot 18:00 uur open mogen en zouden mensen hun hapje of drankje bij het afhaalpunt zelf moeten ophalen. Alles beter dan dit! We willen weer bezig zijn. We zijn niet voor niets horecaondernemers”.

Toen de landelijke actie bekend werd, bleek al snel dat het overgrote deel van de horeca op de Koemarkt niet mee zou doen. Op de Koemarkt in Purmerend sloten alleen Roast en Café De Bar zich aan bij de actie.

Fotografie: Regio Purmerend

Relevant artikel:


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,611FansLike
2,501VolgersVolg
1,620VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16 ° C
17.8 °
14.4 °
75 %
8.5kmh
92 %
vr
16 °
za
16 °
zo
19 °
ma
21 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.