12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomeRegionaalNH Nieuws docu 'Daar praten we niet meer over' -over brand 't...

NH Nieuws docu ‘Daar praten we niet meer over’ -over brand ‘t Hemeltje- wint NL Award

Regionaal – De documentaire ‘Daar praten we niet meer over‘, van NH-verslaggevers Gerie Smit en Mischa Korzec, heeft de NL Award in de categorie ‘Beste videoproductie’ gewonnen. Deze categorie is het erepodium voor videoverhalen die zich onderscheiden in kwaliteit, creativiteit en originaliteit. Regio Purmerend feliciteert NH Nieuws van harte met dit prachtige resultaat!

Journalist en jurylid Dionne Stax zei enorm onder de indruk te zijn geweest van de documentaire. “We werden er stil van hoe mooi jij dit zware persoonlijke verhaal in het licht hebt gezet. Prachtig gedraaid, een prachtige voice-over en prachtig gemaakt.”

De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De documentaire gaat over de cafébrand in Volendam in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 in café ‘t Hemeltje in Volendam.

Gerie was zelf een van de slachtoffers. De documentaire is niet alleen een zoektocht naar verstopte emoties, want veel vragen bleven tot op heden onbeantwoord. Echt praten over die rampzalige nacht, dat doen ze niet meer in het dorp. Waar Gerie gaandeweg achter komt is dat juist zíj́ niet graag over de brand praat, want ‘ze vindt zichzelf geen slachtoffer’.

We werden er stil van hoe mooi jij dit zware persoonlijke verhaal in het licht hebt gezet

Journalist en jurylid Dionne Stax

Documentairemaakster Gerie Smit vertelde eerder over haar nominatie: “De reacties op de documentaire waren overweldigend. Ik stond niet alleen in de zoektocht naar verstopte emoties. We hebben na 20 jaar het gesprek weer op gang gebracht. Ik ben NH Nieuws dan ook dankbaar dat ik de tijd en ruimte heb gekregen om met een topteam van collega’s dit persoonlijke verhaal te maken. We zijn heel trots dat we genomineerd zijn.”

De documentaire ‘Daar praten we niet meer over is’ is hieronder terug te zien:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.