Regionaal

NH Nieuws docu ‘Daar praten we niet meer over’ -over brand ’t Hemeltje- wint NL Award

Regionaal – De documentaire ‘Daar praten we niet meer over‘, van NH-verslaggevers Gerie Smit en Mischa Korzec, heeft de NL Award in de categorie ‘Beste videoproductie’ gewonnen. Deze categorie is het erepodium voor videoverhalen die zich onderscheiden in kwaliteit, creativiteit en originaliteit. Regio Purmerend feliciteert NH Nieuws van harte met dit prachtige resultaat!

Journalist en jurylid Dionne Stax zei enorm onder de indruk te zijn geweest van de documentaire. “We werden er stil van hoe mooi jij dit zware persoonlijke verhaal in het licht hebt gezet. Prachtig gedraaid, een prachtige voice-over en prachtig gemaakt.”

De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De documentaire gaat over de cafébrand in Volendam in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 in café ’t Hemeltje in Volendam.

Gerie was zelf een van de slachtoffers. De documentaire is niet alleen een zoektocht naar verstopte emoties, want veel vragen bleven tot op heden onbeantwoord. Echt praten over die rampzalige nacht, dat doen ze niet meer in het dorp. Waar Gerie gaandeweg achter komt is dat juist zíj́ niet graag over de brand praat, want ‘ze vindt zichzelf geen slachtoffer’.

We werden er stil van hoe mooi jij dit zware persoonlijke verhaal in het licht hebt gezet

Journalist en jurylid Dionne Stax

Documentairemaakster Gerie Smit vertelde eerder over haar nominatie: “De reacties op de documentaire waren overweldigend. Ik stond niet alleen in de zoektocht naar verstopte emoties. We hebben na 20 jaar het gesprek weer op gang gebracht. Ik ben NH Nieuws dan ook dankbaar dat ik de tijd en ruimte heb gekregen om met een topteam van collega’s dit persoonlijke verhaal te maken. We zijn heel trots dat we genomineerd zijn.”

De documentaire ‘Daar praten we niet meer over is’ is hieronder terug te zien:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.