112

Lichaam Tamar zeer waarschijnlijk verplaatst na dodelijke aanrijding

Zuiderwoude – Het lichaam van de 14-jarige Tamar is zo goed als zeker na de dodelijke aanrijding verplaatst. Dat concludeert ongevallendeskundige Willem Baan Hofman. Hofman deed op verzoek van de familie van Tamar onderzoek naar het ongeluk.

De specialist heeft jarenlange ervaring met het maken van ongevallenanalyses. Aan de hand van het politiedossier heeft hij, met hulp van speciale software, het ongeval gereconstrueerd. In plaats van een rechte lijn, maken de sporen van het slachtoffer opeens een knik. Het verandert van richting.

Volgens Hofman is het zo goed als zeker dat het lichaam van het meisje na de aanrijding enkele meters van de weg richting de berm is verplaats. Hij is er van overtuigd dat dit niet van nature gebeurt kan zijn. De advocaat van de familie spreekt van een bizarre conclusie.

De nabestaanden wachten nog de conclusies van een ander onderzoek af. Mogelijk wordt er daarna een artikel 12 procedure gestart. Rechters bekijken dan of het eerdere besluit van het OM, om de bestuurder van het voertuig welke betrokken was bij de aanrijding niet te vervolgen, terecht is geweest.

In juni van dit jaar kreeg de Duitse bestuurder een geldboete opgelegd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.