4 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomePurmerendBijzonder: tropische rode Ibis gespot op rand Purmerend en Beemster

Bijzonder: tropische rode Ibis gespot op rand Purmerend en Beemster

Purmerend – Met een felrood verenpak, roze poten en kromme lange snavel valt de rode Ibis nogal op in het groene gras en is het een rare gast tussen de andere watervogels. Op de rand van Purmerend en Beemster was de vogel bezig om zijn maaltje bij elkaar te zoeken. Maar wat doet deze vogel in de regio?

Volgens vogeldeskundige Timo uit Purmerend is het beest ontsnapt bij een particulier of een klein dierenpark. “De rode Ibis komt hier niet voor. In het wild zitten ze in de kustgebieden van Colombia tot Brazilië. Dit kan dan ook geen wildexemplaar zijn. Het beest is mogelijk gewoon ontsnapt. Aan de foto’s is niet te zien of deze geringd is.”

Het is maar de vraag of de rode Ibis de winter zal overleven, zegt Timo. “Het is voor de vogel te hopen dat er geen strenge winter komt, want dat gaat hij niet overleven. Als het gaat vriezen dan kan hij zijn eten niet bij elkaar scharrelen.”

Op de website waarnemingen.nl stromen inmiddels de meldingen binnen over de Rode Ibis die aan de rand van Purmerend aan het foerageren is.

Fotografie: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Mooi beestje dat de laatste tijd gespot is in o.m. Wateringen, Wageningen, Lithoijen, Heeswijk-Dinther en Breda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4 ° C
6.1 °
2.2 °
79 %
1.8kmh
25 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.