Purmerend

Bijzonder: tropische rode Ibis gespot op rand Purmerend en Beemster

Purmerend – Met een felrood verenpak, roze poten en kromme lange snavel valt de rode Ibis nogal op in het groene gras en is het een rare gast tussen de andere watervogels. Op de rand van Purmerend en Beemster was de vogel bezig om zijn maaltje bij elkaar te zoeken. Maar wat doet deze vogel in de regio?

Volgens vogeldeskundige Timo uit Purmerend is het beest ontsnapt bij een particulier of een klein dierenpark. “De rode Ibis komt hier niet voor. In het wild zitten ze in de kustgebieden van Colombia tot Brazilië. Dit kan dan ook geen wildexemplaar zijn. Het beest is mogelijk gewoon ontsnapt. Aan de foto’s is niet te zien of deze geringd is.”

Het is maar de vraag of de rode Ibis de winter zal overleven, zegt Timo. “Het is voor de vogel te hopen dat er geen strenge winter komt, want dat gaat hij niet overleven. Als het gaat vriezen dan kan hij zijn eten niet bij elkaar scharrelen.”

Op de website waarnemingen.nl stromen inmiddels de meldingen binnen over de Rode Ibis die aan de rand van Purmerend aan het foerageren is.

Fotografie: Regio Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Mooi beestje dat de laatste tijd gespot is in o.m. Wateringen, Wageningen, Lithoijen, Heeswijk-Dinther en Breda.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: