15.9 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendOprichtingsbestuur BIZ Purmerend Centrum komt met nieuw plan, nieuwe draagvlakmeting onder ondernemers...

Oprichtingsbestuur BIZ Purmerend Centrum komt met nieuw plan, nieuwe draagvlakmeting onder ondernemers in najaar 2022

Purmerend – Na een succesvolle oprichting van BIZ Koemarkt en de BIZ Wormerplein in 2018, bleek er eind 2019 net niet genoeg draagvlak te zijn voor de BIZ Binnenstad. De wettelijke benodigde stemmen van ondernemers werden op slechts 2% verschil net niet gehaald.

De initiatiefnemers, zijnde het BIZ- oprichtingsbestuur, willen graag verder met het goed organiseren van het binnenstadfonds en daarmee het gezamenlijke investeren in de binnenstad versterken. Het oprichtingsbestuur was voornemens eerst in 2020 en later in 2021 een herstemming te doen op basis van gewijzigde voorwaarden voor de gebiedsafbakening en de hoogte van de heffing. Met de komst van corona zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat dit jaar, net als 2020, niet het juiste moment is voor de herstemming.

Wat is een BIZ?

Een BIZ is een afgebakend gebied zoals een winkelstraat of een bedrijventerrein, waarbinnen alle ondernemers samen investeren in de bekendheid, uitstraling, kwaliteit en veiligheid van hun bedrijfsomgeving. Bij een BIZ int de gemeente via de belasting bij ondernemers een financiële bijdrage. Een BIZ legt een verplichting op aan alle ondernemers in een gebied (middenstanders, dienstverleners, maar bijvoorbeeld ook eigenaars van leegstaande panden).

Eveneens als gevolg van de coronacrisis is het BIZ–plan van 2019 inmiddels verouderd. Het BIZ-bestuur is het erover eens dat er een nieuw BIZ-plan opgesteld moet worden met nieuw elan en meer passend bij deze nieuwe tijd. Daarvoor wil het BIZ-oprichtingsbestuur vooral bij de ondernemers ophalen wat zij belangrijke aandachtspunten in het BIZ-plan vinden.

Veel tijd en voorbereiding

Dat alles vraagt dusdanig veel tijd en voorbereiding dat het oprichtingsbestuur heeft besloten een nieuwe draagvlakmeting te laten plaatsvinden in het najaar van 2022 voor een BIZ Purmerend Centrum per 1 januari 2023. Met het ophalen van de input van de ondernemers wordt gestart in september van dit jaar met een doorloop tot mei/juni 2022 zodat de verordening vóór de zomer 2022 door de gemeenteraad kan worden vastgesteld.

Het BIZ-oprichtingsbestuur zoekt de steun van het college van B&W om twee jaar later dan gepland een BIZ-herstemming uit te voeren. Om in 2022 toch te beschikken over gezamenlijke middelen, ter versterking van de binnenstad, verzoeken zij het college in 2022 de heffing reclamebelasting niet te beëindigen.

Het college komt aan het verzoek van de ondernemers tegemoet. Zij zal de Uitwerkingsovereenkomst Ondernemersfonds Binnenstad, waarin het college met het Binnenstad Ondernemersfonds afspraken maakt over de besteding en verantwoording van de middelen, hiervoor ongewijzigd verlengen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
15.9 ° C
17.3 °
14.6 °
78 %
0.9kmh
16 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.