11.9 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
Home112Burgemeester Bijl sluit woning voor 6 maanden wegens hennepkwekerij

Burgemeester Bijl sluit woning voor 6 maanden wegens hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 28 september 2021 een woning aan de Van IJsendijkstraat voor een bepaalde tijd gesloten. De woning in de wijk Overwhere wordt voor zes maanden gesloten.

De (koop)woning ligt in een appartementencomplex en werd particulier verhuurd. In de woning werd een reeds geoogste hennepkwekerij en 6 kilo hennepgruis aangetroffen. Dit wordt vaak gebruikt om wietolie mee te maken. Het gruis heeft een geschatte waarde van meer dan 20.000 euro. Daarnaast werd in de woning een boksbeugel aangetroffen en een groot keukenmes dat naast de voordeur werd bewaard.

Er werd illegaal elektriciteit afgetapt. Daarnaast was sprake van overlast voor omwonenden en bijkomend gevaar omdat de kwekerij in een appartementengebouw was gestart. Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt de woning voor zes maanden gesloten in plaats van de standaard drie maanden.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor zes maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.9 ° C
13 °
10.6 °
78 %
2.7kmh
74 %
zo
19 °
ma
17 °
di
18 °
wo
17 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.