112Purmerend

Burgemeester Bijl sluit woning voor 6 maanden wegens hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 28 september 2021 een woning aan de Van IJsendijkstraat voor een bepaalde tijd gesloten. De woning in de wijk Overwhere wordt voor zes maanden gesloten.

De (koop)woning ligt in een appartementencomplex en werd particulier verhuurd. In de woning werd een reeds geoogste hennepkwekerij en 6 kilo hennepgruis aangetroffen. Dit wordt vaak gebruikt om wietolie mee te maken. Het gruis heeft een geschatte waarde van meer dan 20.000 euro. Daarnaast werd in de woning een boksbeugel aangetroffen en een groot keukenmes dat naast de voordeur werd bewaard.

Er werd illegaal elektriciteit afgetapt. Daarnaast was sprake van overlast voor omwonenden en bijkomend gevaar omdat de kwekerij in een appartementengebouw was gestart. Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt de woning voor zes maanden gesloten in plaats van de standaard drie maanden.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor zes maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.