14.3 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeBeemsterPurmerend en Beemster bouwen voor 2030 4800 huurwoningen - merendeel sociaal

Purmerend en Beemster bouwen voor 2030 4800 huurwoningen – merendeel sociaal

Purmerend – Donderdag 23 september hebben wethouder Thijs Kroese en wethouder Dick Butter samen met de wooncorporaties het sociaal woonakkoord gepresenteerd en ondertekend. In het sociaal woonakkoord hebben de gemeente Purmerend en Beemster afspraken met de woningcorporaties vastgelegd: tot 2030 worden er 3600 sociale huurwoningen (2700 netto) en 1200 betaalbare middeldure woningen gebouwd.

In Beemster en Purmerend wordt al flink gebouwd, maar de woonvraag blijft onverminderd groot. De gemeente wil woningen in verschillende segmenten aanbieden. Om dit voor elkaar te krijgen zijn aanvullende afspraken gemaakt in het sociaal woonakkoord, als uitwerking van de prestatieafspraken uit 2021-2024. Het doel van deze afspraken is om op middellange termijn samen te werken aan voldoende beschikbare en betaalbare woningen, waarbij wordt gewerkt aan vitale, leefbare en inclusieve buurten met een variëteit aan woningaanbod.

Gemeente ‘Geeft thuis’

Het sociaal woonakkoord is een samenwerking tussen gemeenten Purmerend en Beemster, Intermaris, Rochdale, Wooncompagnie, Woonzorg NL en de huurdersverenigingen. Wethouder Thijs Kroese: ‘De afgelopen jaren zijn enorme stappen gezet in de strijd tegen de woningnood. We hebben beleid gemaakt dat ervoor zorgt dat we de juiste woningen bouwen en veel projecten, zowel in Beemster als Purmerend, zijn van de grond gekomen. Om de ingeslagen weg nog verder te bekrachtigen, is het belangrijk dat we elkaar opzoeken en dat we het samen gaan doen. Met elkaar de schouders eronder zetten. Met dit akkoord laten we aan al onze inwoners zien: ‘wij geven thuis’.

Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, gaf namens de woningcorporaties aan dat dit akkoord uniek is. ‘Met Purmerend willen en kunnen we dit soort afspraken maken omdat we de afgelopen vier jaar in onze samenwerking hebben gemerkt dat we zo’n grote ambitie ook waar kunnen maken.’

Het woonakkoord is in nauwe samenwerking tussen corporaties, gemeenten en huurdersverenigingen opgesteld. Het sociaal woonakkoord gaat in op de manier waarop onduidelijkheden en obstakels in de processen kunnen worden weggenomen, waarbij aspecten als parkeren, welstand en kostenverhaal een rol spelen. In het nieuwe woonakkoord wordt, naast sociale huur, ook aandacht gegeven aan betaalbare koop, middeldure huur en doorstroming. In die categorie is de vraag namelijk ook groot. Het sociaal woonakkoord is te lezen op www.purmerend.nl/sociaalwoonakkoord.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Uit het akkoord (=letterlijke quotes);
    *In maart 2017 is een woonakkoord gesloten tussen de gemeente Purmerend en de woningcorporaties. De gezamenlijke ambitie uit dat woonakkoord was voornamelijk kwantitatief: het stond in het teken van het toevoegen van 1.100 sociale huurwoningen tot 2032. Van deze 1.100 woningen zijn er in de periode 1 januari 2017 tot 31 december 2020 264 toegevoegd.
    * 3.600 sociale huurwoningen te realiseren of af te nemen, wat correspondeert met 30% van de totale woningbouwproductie
    *1.200 middeldure (huur- en/of koop-) woningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.1 °
13.4 °
72 %
3.1kmh
90 %
za
14 °
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.