112Purmerend

Telefonerende fietser aangehouden op gestolen fiets

Purmerend – De politie zag woensdagmiddag om 16.50 uur een man rijden op een fiets terwijl hij aan het telefoneren was. Hij werd staande gehouden op de Henri Dunantstraat en bekeurd.

Tijdens de afwikkeling zagen de politiemensen wat onregelmatigheden aan de fiets. Bij navraag bleek de elektrische fiets als gestolen gesignaleerd te staan, de fiets was 1 september gestolen in Edam.

De bestuurder, een 21-jarige Amsterdammer, is vervolgens aangehouden terzake heling. Hij heeft afstand gedaan van de fiets. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Na verhoor is de verdachte in opdracht van de officier van justitie heengezonden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

  1. Dit zegt genoeg over het gebrek aan ontzag dat steeds meer mensen hebben voor de politie. Zou dit komen omdat ze bijna nergens meer op letten of op reageren/handelen? Nu reageren ze dan een keertje wel en dat is gelijk groot nieuws blijkbaar. Zo zie ik tijdens mijn werk heel vaak verkeerswetten overtredende medeweggebruikers, die hun overtredingen duidelijk in het zicht van surveillerende agenten aan het maken zijn, maar gewoon genegeerd worden door onze wetshandhavers. Het is bijna pure provocatie, maar er wordt gewoon weggekeken. Dan heb ik het over diverse zaken die veel ergernis en gevaar veroorzaken, zoals bellen/appen tijdens het rijden (fietsers), onnodig lawaai maken (motorrijders en bestuurders van pick-up trucks) en het voeren van verblindende verlichting (bestuurders van nieuwere en duurdere auto’s met xenon/led die er in het donker ook vaak nog een dagrij- of mistlampje bij aan zetten). Politiemensen, ga jullie werk eindelijk weer eens doen. Dat zou een hoop meer rust voor ogen/oren en veiligheid op de weg geven.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: