22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
Home11263 wapens opgehaald in de regio tijdens Week van de Veiligheid

63 wapens opgehaald in de regio tijdens Week van de Veiligheid

Purmerend – In de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober, heeft de gemeente Purmerend meegedaan met de landelijke inleveractie georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. “Drop je knife- doe wat met je life”. De focus hierbij lag op het inleveren van steek- en nepwapens, maar ook vuurwapens konden worden ingeleverd.

In Purmerend (en Beemster) waren vorige week tijdens de actie 12 locaties met een inleverpunt voor de (steek)wapens. Het gaat om scholen, jongerencentra, het politiebureau, en een mobiel inleverpunt dat op wisselende prominente locaties in Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Waterland en Landsmeer stond. Er zijn totaal in de regio 63 wapens opgehaald, waaronder 35 messen, 5 boksbeugels, 1 luchtbuks en een aantal nepwapens.

De actie had het doel om bewustwording te creëren bij inwoners, maar uiteraard ook om zonder straf en anoniem een wapen in te kunnen leveren. En dat is ook gedaan. De gemeente Purmerend zet zich in voor de lokale openbare orde en veiligheid. Wapens horen niet thuis in een veilige, prettige leefomgeving.

Actieplan

De campagne Drop je knife, doe wat met je life, is onderdeel van het actieplan Wapens en Jongeren. Het gaat om een initiatief van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Dekker voor Rechtsbescherming. Doel is om illegaal steekwapenbezit onder jongeren terug te dringen. De politie registreert steeds meer minderjarigen die betrokken zijn bij wapenincidenten. Ook veroordeelde Justitie meer minderjarigen voor ernstig geweld. Om die stijging een halt toe te roepen, kregen jongeren (en ouderen) in ruim 200 gemeenten een week lang de kans om alle soorten illegale wapens in te leveren, zonder risico op straf. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.