14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home112Integrale veiligheidscontrole op deel van bedrijventerreinen De Koog en de Baanstee-West

Integrale veiligheidscontrole op deel van bedrijventerreinen De Koog en de Baanstee-West

Purmerend – Op woensdag 20 oktober 2021 vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van de Van IJsendijkstraat op de Koog en Einsteinstraat op de Baanstee-West. Hierbij zijn twintig panden en twee containers gecontroleerd. Op één adres werden koolstoffilters en andere goederen die gebruikt worden voor een hennepkwekerij in beslag genomen.

Waar nodig zijn eigenaren en/of gebruikers geattendeerd op een brandonveilige situatie en is gevraagd dit op te lossen. Zo ontbraken er brandblussers, of waren deze niet gekeurd. Ook zijn er een aantal lichte milieu- en bouwovertredingen geconstateerd. De controle is een samenwerking van de gemeente Purmerend met verschillende partners, zoals de Politie, Douane, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. 

In één pand werden in totaal 143 koolstoffilters en andere vergelijkbare goederen aangetroffen die worden gebruikt bij hennepkwekerijen. De goederen zijn door de politie in beslag genomen en worden onderzocht en mogelijk vernietigd. Op verzoek van de politie werd de drugshond van de Douane ook ingezet. Er zijn geen verdovende middelen aangetroffen.

Eén van de 143 aangetroffen koolstoffilters

Er zijn diverse kleine milieu- en bouwovertredingen geconstateerd waarop actie ondernomen wordt. Eigenaren en/of gebruikers krijgen hiervoor een waarschuwing en er vindt indien nodig een hercontrole plaats. Een aantal bedrijven wordt verzocht een milieumelding te doen. Dit geldt voor bepaalde categorieën bedrijven die zijn aangetroffen.

Opzet controles

Er is gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. Tegelijkertijd konden bedrijven ook vragen stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf. Vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn adviezen gegeven voor veilig gebruik van de panden, bijvoorbeeld over brandpreventieve maatregelen. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.

Integrale aanpak

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak. De partijen willen samen komen tot een samenhangende en effectieve aanpak van ondermijning in Noord-Holland. Met deze gezamenlijke aanpak worden mogelijke illegale activiteiten teruggedrongen. Daarmee worden bedrijventerreinen veiliger en economisch aantrekkelijker. Er zijn en worden meer van dit soort controles uitgevoerd in de hele regio.

De in beslag genomen goederen


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.