21.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendSinterklaasintocht Purmerend gaat door in aangepaste vorm - intochten Edam/Volendam afgelast

Sinterklaasintocht Purmerend gaat door in aangepaste vorm – intochten Edam/Volendam afgelast

Purmerend – Morgen om 13:30 zal Sinterklaas zoals gepland Purmerend aan doen. Wel zijn er aanpassingen gedaan in verband met de gisteren aangekondigde maatregelen. De goedheiligman komt niet aan per boot, maar zal in een open cabrio-bus door door de binnenstad van Purmerend rijden. Ook de route is iets anders dan eerder werd gecommuniceerd.

In de open bus wordt Sint Nicolaas vergezeld door burgemeester Don Bijl en een aantal pieten. Een pietenorkest loopt voor de stoet uit.

De optocht begint om 13:30 uur op de Gedempte Singelgracht. Via de Westerstraat, de Nieuwstraat en de Plantsoengracht rijd de bus de Koemarkt op aan de kant van het Looiersplein. De route gaat vervolgens via de zonnige kant van de Koemarkt en de Dubbele Buurt naar de Kaasmarkt. Via de Peperstraat verlaat Sint de binnenstad weer om door te gaan naar zijn volgende afspraak.

(Route op de kaart zie onder aan het bericht)

In verband met de corona-maatregelen zullen er geen handjes worden gegeven. Ook wordt er geen strooigoed uitgedeeld. Sinterklaas kijkt uit naar eventuele tekeningen: deze worden in de schoenen thuis door de pieten opgehaald. Tekeningen overhandigen op 14 november is dus niet mogelijk

Kinderen (en hun ouders) worden van harte uitgenodigd om plaats te nemen op onderstaande route. Sint rijdt stapvoets langs de route en zal alle tijd nemen om uitgebreid naar de kinderen te zwaaien. Mondkapjes en QR-codes zijn niet verplicht. Geef elkaar wel de ruimte!

Edam en Volendam

In tegenstelling tot Purmerend lieten Edam en Volendam weten dat Sint dit jaar niet hun gemeente niet aan zal doen. De intochten daar zijn afgelast.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Triest voor de kinderen in Edam-Volendam dat de goed heiligman toch niet feestelijk ontvangen kan/mag worden.
    Maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’: KOZP kan thuisblijven en de feestelijke intocht wordt i.i.g. in 2021 niet verstoord.

    In Purmerend komt de goed heiligman niet per boot aan maar met een cabrio-bus, die een korte route rijdt.
    Het is te hopen dat de cabrio-bus in Purmerend een elektrische uitvoering is i.v.m. de klimaathysterie.
    En dat burgemeester Bijl het goede voorbeeld geeft en minimaal 1,5 m afstand houdt van de goed heiligman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.9 °
19.4 °
71 %
3.6kmh
60 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.