18.2 C
Purmerend
dinsdag 9 juli 2024
Home112Groot ongeval met motorrijder: Jaagweg afgesloten

Groot ongeval met motorrijder: Jaagweg afgesloten

Ilpendam – Vlak voor het kruispunt Ilpendam heeft zich zojuist op de Jaagweg een ernstig ongeval voorgedaan. Een motorrijder en een auto kwamen met elkaar in botsing. De weg is in beide richtingen afgesloten. Een lifeliner, meerdere eenheden politie, ambulance en brandweer zijn aanwezig.

Het verkeer vanuit Amsterdam wordt omgeleid door Ilpendam. Verkeer vanuit Purmerend wordt vanaf de kruising bij de McDonald’s tegengehouden. Een grote file, opstopping van verkeer en openbaar vervoer is het gevolg.

Update: inmiddels is het duidelijk dat de motorrijder door het ongeval is overleden. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de familie is ingelicht. De verkeersongevallendienst (VOA) zal onderzoek doen naar het gebeuren. Hierdoor blijft de Jaagweg nog enige tijd gesloten. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

10 REACTIES

 1. Lieve mensen dit ongeluk is al triest genoeg, er is nog niets definitief bekend. Wel zo netjes om alles op dit moment te laten rusten en respect te hebben voor de nabestaanden. Dank jullie wel.

 2. Vrijdagavond om een uur of acht op de Nieuwe Leeuwarderweg in Amsterdam Noord t.h.v. de A10 weer een ernstig ongeluk met een motorrijder. De VOA heeft het er maar druk mee. Maar het zijn allemaal “keurige” verkeersdeelnemers natuurlijk… We mogen daar geen verkeerd woord over zeggen.

 3. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de motorrijder niet te hard reed. Volgens een getuige is hij gevallen met de motor en vervolgens aangereden. Waarom hij gevallen is, is onduidelijk. Vermoedelijk is hij flauwgevallen of heeft hij een beroerte oid gehad. Dus iedereen die meteen een conclusie trok over hardrijden of slecht weggedrag: denk nog eens na voordat je iets roept.

 4. @Loodgietertje
  Zo’n driewieler is voor mij ook motorfiets. De bestuurders van deze dingen zijn net zo asociaal, ‘voordringerig’ en roekeloos als die van tweewielige motorfietsen. Bijkomend nadeel is inderdaad dat je op die mp3’s ook mag rijden met slechts een B-rijbewijs. Hoe weet je trouwens dat het zo’n ding was en niet een “normale” motorfiets? Waar is dat terug te vinden?

 5. Ik heb vernomen dat het een MP3 motor was ,dus een driewieler , dat zijn geen motorrijders. Deze bestuurders moeten eigenlijk gewoon verplicht rijles krijgen voor een motor . Ik rijd zelf ook op 2 wielen maar geloof me ik zie er randdebielen tussen rijden op 3 wielen waar de honden geen brood van lusten . En het ligt natuurlijk niet altijd aan de motorrijder , vlak menig auto chauffeur even niet uit .

 6. Voor die anonieme moraalridders en wegkijkers hieronder: we (de normale en sociale weggebruikers) vervloeken de bekende brul-ijzer piloten op twee wielen elke dag omdat ze in het verkeer dingen doen die ronduit asociaal, respectloos en levensgevaarlijk zijn. Als je dan als automobilist een toetertje of een lichtseintje geeft, kun je ook nog de gehandschoende middelvinger (of erger) krijgen. Ik denk dat de busbestuurder de vinger hier terecht op de zere plek legt. En -foei, foei, foei- dat zou dan nu niet mogen of kunnen omdat de motorgek het niet meer kan navertellen. Kom op zeg, ik vind het wel zó kinderachtig en hypocriet dat je plotseling de waarheid niet meer mag zeggen als iemand zich als gevolg van zijn onbezonnen acties te pletter heeft gereden. Want dat zou dan ineens zielig of erg zijn voor de nabestaanden. Die motorgek had zelf beter aan zijn nabestaanden moeten denken en had daar even van het gas af moeten gaan. Punt.

 7. Busbestuurder. Wat een ongelooflijk nare reactie.
  Het ergst is het voor de nabestaanden. Een stukje omrijden ga je niet dood aan. Die duizenden mensen waar je het over hebt zouden hun leven niet willen inruilen voor dit trauma.

  En jij gooit hier alvast je bedenkingen, als of het feiten zijn, op tafel. Misschien was het niet de motorrijder zijn fout. Zon in je gezicht, saharazand en reflectie op je ruiten. Misschien was het de automobilist zijn fout…

  Jammer dat er mensen zoals jij bestaan.

 8. Busbestuurder, heb je gezien wat er is gebeurt? Ik zou als ik jou was ook bij de VOA gaan werken.. dan had de weg al sneller open geweest!
  Sterkte voor de nabestaanden

 9. Ja ja, ook zo’n mooi slingertje in de weg hier. Erg vervelend voor motorrijders die denken dat ze zich bij mooi weer niet aan de maximum snelheid hoeven te houden. Nog vervelender voor al die duizenden mensen die er in de avondspits veel last van gehad hebben. Wanner zullen de motorrijders het een keertje gaan leren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
18.2 ° C
19 °
17.8 °
83 %
1.3kmh
100 %
di
18 °
wo
21 °
do
19 °
vr
18 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.