23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendMelkwegbrug sluit niet goed, de storing duurt nog even voort

Melkwegbrug sluit niet goed, de storing duurt nog even voort

Purmerend – Sinds zaterdag 7 mei is het plateau van de Melkwegbrug afgesloten voor voetgangers en fietsers. De brug sluit niet volledig. Het feit dat de slagbomen dichtblijven, is hier het gevolg van.

Met drie man sterk wordt de Melkwegbrug momenteel onderzocht. Inmiddels is het duidelijk dat de brug, nadat deze is geopend voor de scheepvaart, niet meer volledig sluit. Op dit moment bekijken technici aan welk gedeelte het mechaniek dit exact ligt.

De kans is zeer groot dat, zodra het probleem exact gelokaliseerd is, het onderdeel besteld zal moeten worden. Daar zal zeker dagen overheen gaan, maar ook langer is mogelijk. Tot het moment dat de brug gerepareerd is, zal deze via het rijbaan gedeelte niet toegankelijk zijn. Voetgangers kunnen nog wel gebruikmaken van de boog.

De Purmerendse miljoenen-brug heeft vaker last van storingen. De laatste keer was een jaar geleden. Toen ondervond vooral het vaarverkeer hinder van de storing. Een aantal maal per week werd de brug handmatig open gedraaid. Tijdens deze tijdblokken kon ook alleen gebruik worden gemaakt van de voetgangersboog. Dit defect duurde bijna een maand, van 24 mei tot 17 juni.

Update 18:00 uur: De brug is weer open.

Fotografie: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ach ja hè, de 20 graden is ook aangetikt; uitzetten, storing en overlast.
    Wat een gezeur toch met die dure brug, iedere keer weer ellende en storingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.