16.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home112Aangereden motorrijder zoekt getuigen: ”Ik vloog meters door de lucht en stuiterde...

Aangereden motorrijder zoekt getuigen: ”Ik vloog meters door de lucht en stuiterde over het asfalt”

Purmerend – Het was vrijdagmiddag 5 augustus even voor 16:00 uur toen de Purmerendse Johnny Messo op zijn motor op het kruispunt bij de Jan Blankenbrug stond te wachten op groen licht. In zijn spiegel zag hij twee stewardessen in de auto zitten. Het licht sprong op groen en Messo trok op. Daarna weet hij niets meer.

Messo stak het kruispunt over vanaf de Jan Blankenbrug in de richting van de Gorslaan, toen hij geschept werd door een auto die vanaf de kant van het Tramplein het kruispunt over stak in de richting van de McDonald’s.

“Ik schijn meters door de lucht te zijn gevlogen en ben een aantal keer over het asfalt gestuiterd. Dat ik nog leef is een wonder. Als ik mijn helm bekijk, had dat ook heel anders kunnen aflopen.”

De Purmerender kan zich niets meer van het ongeval herinneren. Ook na het ongeval is hij nog stukken kwijt. “Ik schijn mijn helm af te hebben gedaan, heb grapjes gemaakt en ik ben -hoewel mijn voet op vier plaatsen gebroken is- ondersteund door een ambulance medewerker zelf de ziekenauto in gelopen.

‘s Avonds laat was Messo weer thuis vanuit het Zaans Medisch Centrum. Hij heeft flink letsel opgelopen, waaronder een zware hersenschudding, een voet met meerdere breuken, een zwaar gekneusde pols en duim. Ook heeft hij last van zijn bovenlijf en nek en werkt ook zijn korte termijngeheugen nu nog niet naar behoren. Maar hij beseft zich dat hij een engeltje op zijn schouders heeft gehad.

Getuigen

Zoals gezegd, kwam het voertuig dat Johnny aanreed vanaf de kant van het Tramplein. De bestuurder van deze auto heeft aan de politie verklaard dat hij door oranje is gereden. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de afstelling van de verkeerslichten op het kruispunt.

Messo en de politie hebben al contact gehad met getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Drie voertuigen die achter de motorrijder stonden en een auto die vanaf de tegenovergestelde richting kwam.

Toch wordt er nog gezocht naar nieuwe getuigen. Met name naar mensen die achter het bewuste voertuig hebben gestaan en konden zien welke kleur het verkeerslicht was op het moment dat de automobilist het kruispunt overstak in in de richting van de McDonald’s.

Heeft u iets gezien? Dan kunt u contact op nemen met de politie via 0900-8844.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

8 REACTIES

 1. Dagmar, helemaal waar wat je schrijft. En toch, ik blijf erbij, kun je er zelf een hoop aan doen om zo’n lomperik je niet te grazen te laten nemen. Door iets minder je recht op voorrang of vrije doorgang (bijv. bij groen licht) op te eisen. Doe er je voordeel mee. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen, als ik het zo lees 😉

 2. @Busbestuurder

  Er zullen motorrijders zijn die aan het beeld dat u schetst voldoen.
  Net als fietsers, bromfietsers, scooteraars maar ook voetgangers (allen verdomd kwetsbaar), automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en zelfs busbestuurderders; veel lomperikken die het niet zo nauw nemen met regels, laat staan met adviezen/tips.

  En laat nu zo’n lomperik (=automobilist) deze specifieke motorrijder omver hebben gereden, zo het ziekenhuis in.

  Ik denk 99,9% zeker te weten hoe het komt; ikke-ikke-ikke-ikke en de rest in het verkeer kan st*kken gecombineerd met opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, ik heb ongelofelijke haast.

  Ik rij auto, ik rij op een fiets, ik rij motor, ik rij af en toe ook nog op een vrachtwagen net als op een tractor; ik doe mijn stinkende best om dat veilig te doen voor mezelf en voor mijn mede-weggebruikers.
  Ik zal niet één specifieke groep weggebruikers zo wegzetten als u doet omdat ook ik fouten maak.
  Immees: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

  Veilige kilometers toegewenst.

 3. Inderdaad Dagmar. Natuurlijk gelden de simpele tips die jij en ik geven, voor iedere verkeersdeelnemer. Maar voor motorrijders kunnen ze het verschil maken tussen leven en blijvende invaliditeit of dood vanwege hun kwetsbaarheid. En laat ik de toepassing van jouw en mijn tips nou juist bij hen vaak NIET terug zien, een enkele uitzondering daargelaten. Van de week zag ik nog een motorrijder die wel over zijn schouder keek. Dat viel gewoon op, maar al snel bleek waarom. Hij was namelijk aan het kijken of hij “veilig” (lees: zonder politie in de buurt) een wheelie kon doen… vlak voor de IJtunnel. Ik weet het, die hoorde ongetwijfeld weer bij een ander uiterste binnen het motorrijderssegment, maar het zegt wel iets over de schijt-aan-alles mentaliteit en de zwaar misplaatste uitstraling van een bepaald gevoel van onschendbaarheid bij motorrijders in het algemeen. En daarmee ben ik geen zwarte piet aan het uitdelen. Ik ben slechts met lede ogen en vaak hoofdschuddend aan het constateren. En met wat ik dagelijks constateer m.b.t. het weggedrag van motorrijders, verbazen berichten over ernstige ongelukken binnen deze groep verkeersdeelnemers me eigenlijk niet meer zo. Sorry, maar ik kan er echt niks anders van maken.

 4. @Busbestuurder,
  Die “tip” voor de (aangereden) motorrijder(s) geldt voor iedere verkeersdeelnemer.
  Net als “spiegelen”, “afstand houden”, “vooruit kijken” en “over de schouder kijken” .
  Of men nu beroepsmatig of privé deelneemt aan het verkeer.

  Ondertussen ligt de motorrijder in de kreukels; ik wens hem beterschap.

 5. @Wendy @Dagmar … Ik speel de motorrijder de zwarte piet niet toe en als ik mijn eerste reactie nalees, vind ik die ook zeker niet dom. Verre van dat. Mijn eerste reactie open ik zelfs met mijn overtuiging dat de automobilist hier hoogstwaarschijnlijk door rood is gereden (en dan dus altijd fout zit). Maar fout zitten of niet, daar heb je zo weinig aan. Ik geef dus alleen aan dat motorrijders er zelf voor kunnen zorgen dat ze minder vaak betrokken raken bij dit soort ongelukken. Iets voorzichtiger en defensiever rijden, iets meer zelfbeheersing, minder haantje-de-voorste willen zijn (blijf eens vierde, zesde of elfde in de rij staan) en niet als een kogel wegschieten maar één of twee tellen wachten bij groen licht als ze dan wel zo nodig vooraan moeten staan. Al die dingen kunnen de rest van hun leven een stuk minder onaangenaam maken. Ik wil alleen maar zeggen: een ander kan het je doen, maar je hebt zelf veel meer invloed dan je denkt om de kans op een ernstig ongeluk aanzienlijk kleiner te maken. Wat een ander doet heb je niet in de hand, maar wat je zelf doet (of niet doet) wel.

 6. De motorrijder heeft de speltips van Busbestuurder niet opgevolgd……… maar om hem nu de Zwarte Piet toe te spelen klopt niet.

  Degene die hem heeft aangereden is niet bekend met RVV:
  Art 68. Lid 1. Bij driekleurige verkeerslichten betekent:
  a. groen licht: doorgaan;
  b. geel licht: stop;
  voor bestuurders die het teken zo dicht genaderd zijn dat stoppen redelijkerwijs niet
  meer mogelijk is: doorgaan;
  c. rood licht: stop.

  Wanneer er geen achterliggend verkeer is dat je kan belemmeren bij het remmen (dat die op je zou knallen) is het devies REMMEN, anders gas bijgeven, maar dat ligt geheel aan de afstand op het stoplicht en het overige verkeer.

 7. Wat een domme reactie, als er weggebruikers zijn die altijd goed anticiperen zijn het motorrijders wel. Jij praat bijna goed dat de automobilist door rood is gereden.

 8. Als ik dit zo lees, ben ik er bijna van overtuigd dat de automobilist door rood is gereden. Anders zou de motorrijder ook niet zo fanatiek naar getuigen op zoek gaan natuurlijk. Maar ik zou dan wel eens willen weten hoe “enthousiast” de motorrijder bij groen is weggereden. Als motorrijders nou eerst eens stoppen met altijd vooraan willen staan. Dan zouden ze ook eens een keer NIET als eerste weg zijn bij groen licht en dan zou dit soort ongelukken veel minder gebeuren. Speltip 2: draai niet meteen op seconde 0 na groen het gas vol open, maar wacht tot seconde 1 en draai het gas dan eens half open. Ook dat zou het aantal van dergelijke ongelukken sterk kunnen verminderen. Risicomanagement heet zoiets. Of noem het kansberekening of voor mijn part gezond verstand. Kan best handig zijn voor ‘kwetsbare weggebruikers’, zoals motorrijders zichzelf zo graag (laten) wegzetten. Jammer genoeg gedragen zij zich veel te vaak niet naar hun eigen kwetsbaarheid, maar schuiven die verantwoordelijkheid gemakshalve af op andere verkeersdeelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
76 %
6.7kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.