29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendPurmerend scoort gemiddeld in ranglijst toiletvriendelijkste gemeente Nederland 2022

Purmerend scoort gemiddeld in ranglijst toiletvriendelijkste gemeente Nederland 2022

Purmerend – De gemeente Purmerend scoort 412 punten in de ranglijst toiletvriendelijkste gemeente Nederland 2022. Hiermee staat Purmerend op plaats 215 van in totaal 342 gemeentes. De gemeente Veere (Zeeland) mag dit jaar met de titel naar huis en scoort 824 punten. Elk jaar maakt de Maag Lever Darm Stichting samen met de Hoge Nood-app een ranglijst bekend.

Een goede dekking van hygiënische en toegankelijke toiletten binnen alle gemeenten in Nederland die voldoen aan de door de Toiletalliantie opgestelde normen is het doel waar HogeNood en de Toiletalliantie gezamenlijk naar streven.

Iedere Nederlander heeft af en toe een toilet nodig. Zeker de mensen die door het gebrek aan toiletvoorzieningen uit angst voor gênante situaties in spanning zitten om op pad te gaan of helemaal de deur niet uit durven. Iets wat veelvuldig voorkomt bij patiënten met bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, stoma of incontinentie.

Daarnaast is toegang hebben tot een hygiënisch toilet goed voor de Nederlandse gezondheid, zegt Toiletalliantie. “Dit voorkomt onder andere dat mensen hun behoeften ophouden en/of minder gaan drinken voordat ze op pad gaan. Met andere woorden: voor zowel inwoners als bezoekers van gemeenten zijn voldoende hygiënische en toegankelijk toiletten een hele opluchting! Hierdoor kan iedereen genieten van een toegankelijke, inclusieve en gastvrije gemeente.”

Feiten

  • Een kwart van de Nederlanders blijft nog te vaak thuis, uit angst om geen toilet te vinden.
  • Eén op de drie mensen zegt zelfs dat het tekort aan toiletten invloed heeft op hun kwaliteit van leven.
  • Voor rolstoelers is het toilet tekort nog erger, want ze kunnen maar op 40% van alle toiletten terecht.
  • En voor gehandicapten die een verschoonstation nodig hebben, zijn er bijna helemaal geen plekken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.