7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home112De aanhouder wint, man aangehouden voor vernielingen en rijden onder invloed

De aanhouder wint, man aangehouden voor vernielingen en rijden onder invloed

Purmerend – In de nacht van vrijdag op zaterdag ontving de politie Purmerend meerdere keren melding van vernieling bij een woning in Purmerend. Daarbij werd aan de politie gemeld dat de melder de verdachte kende, wie dit was en in welk voertuig hij zou rijden.

Ondanks de directe inzet de gehele nacht op al deze meldingen van de politie leverde dit niets op. Omstreeks 07.00 uur werd er opnieuw melding gedaan van vernieling bij de woning waar de politie al meerdere keren in de nacht was geweest.

Andere agenten besloten ook even mee te zoeken naar de verdachte van deze vernielingen. Toen deze een alternatieve route namen troffen ze het omschreven voertuig aan nabij Monnickendam. Na controle bleek de gezochte verdachte in het voertuig te zitten.

De man is hierop meteen aangehouden ter zake de vernielingen en mag zich hiervoor bij de rechter verantwoorden. Na een blaastest, waarin de verdachte 515 ugl blies, kreeg de man ook nog een proces-verbaal uitgereikt ter zake rijden onder invloed.

De verdachte blies 515 ugl, ongeveer 1,17 promille, wat betekent dat de verdachte een directe boete van 750 euro aan zijn broek krijgt en dat zijn rijbewijs (tijdelijk) is ingevorderd. Ook mag hij zich melden voor een EMA cursus. Dit kost de man zo’n 870 euro.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.