17.4 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendTachtig asielzoekers uit Purmerend worden opgevangen in Fletcher hotel Heiloo

Tachtig asielzoekers uit Purmerend worden opgevangen in Fletcher hotel Heiloo

Purmerend – Ongeveer tachtig asielzoekers die nu nog verblijven op de Baanstee Noord in de crisisnoodopvang gaan naar een hotel in de gemeente Heiloo. Aanstaande zondag wordt de groep mensen daar verwacht.

De groep wordt opgevangen in Hotel Fletcher Heiloo. Het Centraal Orgaan Asielzoekers heeft met de hotelketen afspraken gemaakt. De afspraak is dat de opvang 6 maanden gaat duren. Op de website van Fletcher Heiloo kan pas op 25 december 2023 weer een kamer geboekt worden. Tot die tijd is het hotel volledig beschikbaar voor opvang.

Het hotel beschikt over 41 hotelkamers die ieder zijn voorzien van een eigen badkamer met ligbad. Op zondag is er ook een team vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aanwezig dat hen verder opvangt, begeleidt en verzorgt, laat de gemeente Heiloo weten.

Sluiting

Op 1 juli 2023 moet de crisisnoodopvang op de Baanstee Noord worden gesloten. Eerder lieten de burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland weten dat de vluchtelingen die nu in de CNO op de Baanstee Noord verblijven zo snel als mogelijk in een meer passende opvang voor langere tijd opgevangen dienen te worden.

Buiten dat de burgemeesters pleitten voor een meer passende opvang, heeft ook de rechter kortgeleden besloten dat opvang in een tent niet langer mag vanaf 1 juli 2023.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.