9.2 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
Home112Groep jongeren probeert 12-jarig meisje te beroven in Leeghwaterpark, omstander grijpt in

Groep jongeren probeert 12-jarig meisje te beroven in Leeghwaterpark, omstander grijpt in

Purmerend – Op 1 juli rond 16.45 uur heeft een groep jongeren geprobeerd een 12-jarig meisje te beroven. Dit gebeurde in het Leeghwaterpark onder het tunneltje van de van Osweg in Purmerend.

Het meisje werd bovendien geslagen en haar fiets liep schade op. Een omstander greep gelukkig in waardoor het meisje haar bezittingen terug kreeg.

Het slachtoffer gaf aan dat op het nabijgelegen veldje mensen aan het basketballen waren. Mogelijk zijn zij getuigen geweest of hebben de verdachten gezien.

De politie roept hen op om contact op te nemen met de politie als zij informatie hebben die kan helpen in het onderzoek. Dat kan via 0900-8844.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Huidskleur is tegenwoordig zeker van ondergeschikt belang in een signalement? Nog even en je wordt ook opgepakt als je het vermoedelijke geslacht noemt bij het beschrijven van iemand die iets op zijn/haar kerfstok heeft.

  2. Bron: NHD Frederique Teillers Vandaag om 15:36

    QUOTE:
    Er zijn signalementen bekend van de twee verdachten. Het gaat om een jongen van ongeveer zestien jaar oud, hij is ongeveer 1,70 meter lang en heeft een slank postuur. Hij zou zwarte kleding en witte sneakers hebben gedragen, samen met een tasje met een zwart en rood logo. De andere verdachte is ook een jongen rond de vijftien à zestien jaar oud, is even lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg ongeveer dezelfde kleding maar had een zwarte capuchon op.

  3. De politie moet dat tuig eens (…ja, hoe zeg ik dat nou netjes…) wat hardhandiger en kordater uit het straatbeeld gaan verbannen. We krijgen hier langzamerhand no-go-area’s waar het tuig de baas is en bepaalt of je er langs mag, met of zonder een deel van je bezittingen af te geven. Als ik politieman- of -vrouw zou zijn, zou ik me kapot schamen dat we inmiddels op dit (diepte)punt zijn aanbeland.

  4. De omstander verdient een medaille, door moedig ingrijpen werd erger voorkomen.
    Het gaat goed in Purmerend;
    Station Purmerend- 18 juni, even voor 18.00 uur: een 26-jarige man mishandeld en beroofd door een groep jongeren van 5 a 6 jongens.
    Leeghwaterpark- 23 juni 2023;16-jarige jongen om 20.00 op brute wijze mishandeld en beroofd.
    Zonnelaan Purmerend-1 juli 2023: steekpartij 2 gewonden (15/17) en 2 aanhoudingen (15/15).
    Leeghwaterpark- 1 juli rond 16.45: een groep jongeren heeft gepoogd een 12-jarig meisje te beroven.
    In het NHD lees ik dan:
    Groep jongeren zorgt voor geweld in Purmerend, politie onderzoekt betrokkenheid bij mishandelingen op station en Reuring.

    Het geeft de burger te denken……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
10.1 °
7.8 °
80 %
4.9kmh
100 %
za
14 °
zo
15 °
ma
15 °
di
19 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.