18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerend‘Takkenjongens’ al dagen aan het puinruimen na storm: 'Geef ze een medaille!'

‘Takkenjongens’ al dagen aan het puinruimen na storm: ‘Geef ze een medaille!’

Volop complimenten voor Owen (15) en Dynand (13). Veel Purmerenders zagen de jongens de afgelopen dagen in de weer met een grote omgevallen boom in het Gorsebos. Ze wilden de gemeente helpen, dus staken ze zelf de handen uit de mouwen en probeerden de boom van de weg te krijgen. Inmiddels is het ze gelukt en is het fietspad weer goed toegankelijk.

Als de verslaggever even meeloopt naar het bos zijn de jongens nieuwsgierig of de boom al is opgehaald door groenbeheer. “Nee hoor, hij ligt er nog!”, roept Dynand al van een afstandje. Hij wijst: “Kijk maar, links de stam zelf en rechts de resten die we van de boom hebben afgezaagd.” Het is een enorme hoop waar ze overduidelijk veel werk aan hebben gehad. 

Flinke dagen

Owen beaamt dat: “Ik denk dat we vier of vijf dagen flink bezig zijn geweest, zo’n vier uur per dag. Sjouwen, zagen. Het waren flinke dagen. Het waren flinke takken die eraan zaten. Dat is goed zagen.”

Een fietser ziet de jongens staan en stopt even. Grinnikend: “Gisteren zag ik ze ook al werken. Ik vond het jeugdarbeid!” Hij is lovend over de actie van de jongens: “Als alle jeugd zo in elkaar zit als deze twee jongens, dan hebben we een goede toekomst! Dan is Nederland goed af.” 

Tekst loopt door onder de foto.

De stapel takken die Dynand en Owen van de boom af hebben gezaagd – NH Nieuws

Owen en Dynand zitten bij de jeugdbrandweer van Purmerend. Helpen als het nodig is, dat is wel aan de jongens besteed. “Ik zat op school tijdens de storm”, vertelt Dynand. “We mochten niet naar huis. De dag erna zagen we de bomen liggen en toen dachten we: ‘Weghalen maar!’ Dan helpen we de gemeente en de mensen die erlangs willen.”

Het werd opgemerkt door verschillende mensen. Een voorbijganger vond het zo leuk om te zien dat hij er een Facebookpost aan wijdde, waarop massaal werd gereageerd. ‘Deze twee jonge helden verdienen een medaille!’, was onder meer te lezen.

Tekst loopt door onder de Facebookpost.

Screenshot Facebook

“Maar ook door de mensen die langsfietsen en ons zagen staan”, zegt een trotse Dynand. “Mensen kwamen ons allemaal dingen brengen: drinken, eten. Om ons te steunen!” Owen: “Dat dit zo erg gewaardeerd zou worden, dat hadden we niet verwacht.” 

Nu dit project is afgerond kijken de jongens verder. Owen: “Als het aan mij ligt, gaan we er mee door. Zolang de gemeente het niet opruimt kunnen wij het doen. En we vinden het ook leuk om te doen.”

Een andere omgevallen boom in het Gorsebos – NH Nieuws


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.