6.8 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
Home112Mogelijk explosief gevonden in Leeghwaterpark Purmerend, EOD doet onderzoek

Mogelijk explosief gevonden in Leeghwaterpark Purmerend, EOD doet onderzoek

Purmerend – De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt een mogelijk explosief in het Leeghwaterpark in Purmerend. Het verdachte pakketje is vanavond aangetroffen langs de Purmerenderweg. In het Leeghwaterpark is een festival gaande, maar dat kan volgens de politie gewoon doorgaan.

De melding van het verdachte voorwerp werd rond 19.45 uur gedaan. Zowel politie als brandweer kwamen ter plaatse. De omgeving werd direct afgezet, zodat onderzocht kon worden wat er precies in het park lag. 

“Het verdachte pakketje is buiten het festivalterrein aangetroffen”, zegt een woordvoerder van de politie. “Dat heeft verder geen invloed op de feestvierders en het festival.”

Update 21:30 uur:

De woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat het inderdaad om een explosief gaat. Over de exacte locatie en of het explosief op scherp staat, kon de politie geen mededelingen doen. De EOD zal het explosief op een veilige manier verwijderen.

Update:

Foto’s: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
8.9 °
5 °
80 %
0.9kmh
94 %
za
15 °
zo
15 °
ma
16 °
di
19 °
wo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.