18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeRegionaalDuizenden extra opvangplekken nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne

Duizenden extra opvangplekken nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne

Regionaal – Naar verwachting zijn er 97.000 gemeentelijke opvangplekken nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne per 1 februari 2024. Hierdoor wordt de opvangopgave van 90.000 plekken verhoogd naar 97.000. In Nederland staan nu iets meer dan 98.000 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd. Noodopvanglocaties hebben iets meer dan 81.000 bedden beschikbaar, en daarvan zijn er nu ruim 80.000 in gebruik.

De 25 veiligheidsregio’s in Nederland hebben het verzoek gekregen om het aantal opvangplekken in de komende weken te laten stijgen naar 90.000, en daarna naar 97.000. Op basis van de nieuwe prognose wordt uitgegaan van een netto instroom van 325 vluchtelingen uit Oekraïne per week. “Dit is weliswaar lager dan de prognose van afgelopen voorjaar, maar het aantal vluchtelingen blijft wel toenemen”, schrijft de staatssecretaris.

De situatie in Oekraïne is en blijft onvoorspelbaar, waardoor het rijk rekening blijft houden met een onverwachte verhoging van de instroom. “Het is daarom belangrijk voor gemeenten en veiligheidsregio’s om te zorgen voor voldoende opvangplekken, zodat ook in de nabije toekomst vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen kunnen worden.”, schrijft de staatssecretaris in een brief aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s en burgemeesters.

Begin 2024 wordt een nieuwe prognose voor de instroom van vluchtelingen uit Oekraïne verwacht. Het kabinet bekijkt dan of de verwachting bijgesteld moet worden. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.