16.1 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendMeld Misdaad Anoniem en gemeente roepen ouders en professionals op om in...

Meld Misdaad Anoniem en gemeente roepen ouders en professionals op om in actie te komen

Purmerend – Ook Purmerend blijft helaas niet gespaard blijft van de schaduwzijden van de moderne samenleving. Jeugdcriminaliteit, met al haar verontrustende facetten, is een probleem dat onze gemeenschap niet onberoerd laat. Daders en slachtoffers worden steeds jonger. Incidenten waarbij minderjarigen zijn betrokken komen de laatste tijd steeds vaker voor binnen de gemeente.

Jongeren die in aanraking komen met drugs, wapens, en geweld, en de verlokking van snel en illegaal geld verdienen. Bedreigingen met geweld, berovingen, en de verwoestende impact van sociale media liggen op de loer. Maar soms beseffen jongeren niet de gevaren en langetermijneffecten van hun daden.

In de strijd tegen jeugdcriminaliteit zijn meldingen van cruciaal belang. Om deze reden lanceren Meld Misdaad Anoniem (M.) en de gemeente Purmerend een gezamenlijke campagne om bewustzijn te vergroten, signalen te herkennen, en een veilige plek te bieden voor meldingen. De omgeving van jongeren, waaronder ouders, buren, docenten, en andere professionals, zijn soms getuige van criminaliteit door verdachte activiteiten op te merken of omdat jongeren hen in vertrouwen nemen. Dit kan variëren van het ronselen van jongeren voor drugshandel tot het opslaan of verkopen van gestolen goederen, het toepassen van geweld, of het tentoonstellen van wapens op straat of op sociale media.

Mensen die getuige zijn van dergelijke gebeurtenissen, voelen zich soms in een lastige positie, met een innerlijk conflict tussen hun vertrouwensrelatie en hun zorg voor veiligheid. Hier komt M. van pas om hen en de betrokken jongeren te beschermen. In deze campagne zetten de gemeente, het meldpunt, en andere partners zich actief in om de boodschap te verspreiden. Via een online campagne worden mensen geïnformeerd over waar ze op moeten letten en worden de drempels om te melden verlaagd. Want jongeren moeten veilig de straat op kunnen.

Meldingen zijn essentieel

Burgemeester Ellen van Selm benadrukt het belang van meldingen in de strijd tegen jeugdcriminaliteit. Ze zegt: “Samen met verschillende partners, zoals politie, HALT, Clup Welzijn, en scholen, zetten we ons in om overlast en geweld te voorkomen. Maar meldingen spelen ook een cruciale rol in de aanpak van jeugdcriminaliteit. Met deze campagne willen we ouders, familie, buren, en professionals, zoals docenten en jongerenwerkers, bewust maken van de signalen en benadrukken dat melden noodzakelijk is. Het is zowel essentieel om criminaliteit te voorkomen als om opsporing te vergemakkelijken.”

Over M

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt, losstaand van de politie. Melden kan zowel telefonisch als online via een beveiligde omgeving. Een toegewijd team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt de meldingen met uiterste zorgvuldigheid. Jaarlijks stuurt het meldpunt maar liefst 19.000 meldingen door naar de politie en andere opsporingsinstanties, wat leidt tot dagelijkse oplossingen van zaken.

M. is te bereiken via telefoonnummer 0800-7000. Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.meldmisdaadanoniem.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
16.1 ° C
16.7 °
15.5 °
79 %
1.8kmh
82 %
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
28 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.