18.1 C
Purmerend
zaterdag 11 mei 2024
HomePurmerendVeiligheidsregio: bel geen 112 bij zien vlam op NAM locatie langs de...

Veiligheidsregio: bel geen 112 bij zien vlam op NAM locatie langs de A7 nabij Noordbeemster

Noordbeemster – De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland roept op om niet 112 te bellen bij het zien van een grote vlam bij de NAM locatie in de Noordbeemster. Deze oproep is vandaag een paar keer door de veiligheidsregio gedaan. De NAM is op de locatie bezig met reguliere onderhoudswerkzaamheden en de vlam – goed zichtbaar vanaf de A7 – maakt daar onderdeel van uit.

De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen een week worden afgerond, op voorwaarde dat alles volgens plan verloopt. Tijdens deze periode zullen de gasputten worden gespoeld en schoongemaakt.

Goed zichtbaar vanaf de A7

Deze onderhoudswerkzaamheden zullen tijdelijk resulteren in het affakkelen van gas. Dit betekent dat in de buurt van de locatie een vlam zichtbaar zal zijn tijdens het affakkelen. Affakkelen is het verbranden van gassen die zich nog in de gaswinningsinstallatie bevinden, waardoor er een vlam zichtbaar is.

Dit zal vooral goed zichtbaar zijn vanaf de A7. De werkzaamheden zullen 24 uur per dag doorgaan en kunnen mogelijk tot halverwege oktober duren, hoewel het affakkelen niet continue zal plaatsvinden. Er wordt verwacht dat de vlam nog een paar keer goed zichtbaar is deze week.

Foto’s: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
20.1 °
16.7 °
72 %
2.2kmh
95 %
za
20 °
zo
21 °
ma
21 °
di
24 °
wo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.