19.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeRegionaalStemwijzer staat online voor aankomende Tweede Kamerverkiezingen

Stemwijzer staat online voor aankomende Tweede Kamerverkiezingen

Regionaal – Politieke partijen hebben hun stelling ingenomen in de digitale arena, want vanochtend is de Stemwijzer van ProDemos weer online beschikbaar gesteld. Dit is goed nieuws voor iedereen die nog in dubio verkeert over welk vakje op 22 november rood moet worden gekleurd.

De Stemwijzer biedt dit jaar een selectie van dertig stellingen, gekozen uit een lijst van maar liefst 95. Deze stellingen zijn opgesteld op basis van onderwerpen uit (concept)verkiezingsprogramma’s en houden rekening met wat er recentelijk in het nieuws is geweest, en vooral, met wat de kiezers als cruciaal beschouwen.

Stellingen

Wat deze stellingen interessant maakt, is dat ze eerst aan de politieke partijen zijn voorgelegd. Deze partijen hebben hun meningen gedeeld over onderwerpen variërend van het bevriezen van huren, een potentieel vuurwerkverbod, het reduceren van stikstofuitstoot, subsidies voor elektrische auto’s, kosteloos openbaar vervoer voor ouderen, vliegbelasting, tot de discussie over de omvang van de Europese Unie.

Top-3

Gebruikers van de StemWijzer krijgen na het invullen van de stellingen een top-3 te zien van politieke partijen waarmee ze de meeste overeenkomsten vertonen. In het geval dat meerdere partijen op de eerste plaats eindigen, hebben gebruikers de mogelijkheid om aanvullende stellingen te beantwoorden om zo een duidelijker beeld te krijgen van hun politieke voorkeur.

De StemWijzer, ontwikkeld door ProDemos, is de eerste grote online stemhulp die beschikbaar is gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen die plaatsvinden op 22 november. Het belooft een spannende tijd te worden, want later zullen ook andere stemhulpen, zoals het Kieskompas, hun intrede doen om de kiezers te assisteren in het maken van een weloverwogen keuze in het stemhokje.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.1 °
17.8 °
70 %
4.5kmh
90 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.