5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomePurmerendBeste Politieteam van het jaar, brons voor Politie Basisteam Purmerend

Beste Politieteam van het jaar, brons voor Politie Basisteam Purmerend

Doorn – Het was vrijdag spannend voor het Politie Basisteam Purmerend maar uiteindelijk konden ze brons in ontvangst nemen tijdens de uitslag beste politieteam van Nederland. Het zilver ging naar Staf Grootschalige en Bijzonder Optreden (SGBO) Rotterdam en het politiedienstencentrum (PDC) mocht het goud mee naar huis nemen. Dit alles ontvouwde zich tijdens het tiende WEP (Waardering en Erkenning Politie) gala in Doorn.

Liesbeth Huyze van de korpsleiding, prees niet alleen het winnende team maar ook alle teams en collega’s in het land voor hun indrukwekkende prestaties het afgelopen jaar. Ze benadrukte de veelzijdigheid van het politiewerk en de bijzondere inspanningen van de politieteams. “Wat we doen is juist bijzonder,” merkte ze op. Ze benadrukte ook het belang van interne waardering en complimenten in een cultuur waarin dat soms ontbreekt.

Top 3

Uit de genomineerde teams werd een top 3 geselecteerd door een jury. Het brons ging naar basisteam Purmerend, de tweede plaats werd ingenomen door de Rotterdamse SGBO voor Koningsdag, en de PDC ging er uiteindelijk met de hoogste eer vandoor. De jury prees de PDC voor hun motto: “We hangen pas op als de klant is geholpen,” en benadrukte dat ze een onmisbare schakel vormen in de organisatie. “Een SGBO in Rotterdam of een basisteam als Purmerend kunnen op straat het verschil maken dóór jullie. Als jullie er met jullie digitale ondersteuning en kennis niet zijn, draait de blauwe machine niet.”

Eerder al in juni de maandprijs

Het toegewijde team van het basisteam Purmerend is in juni ook al geëerd voor hun uitzonderlijke dienstverlening en buitengewone inspanningen. Ze kregen hiervoor in juni de maandprijs. De eer werd hen toen toegekend door burgemeester Marian van der Weele van de gemeente Waterland tijdens een speciale ceremonie. Tijdens de uitreiking sprak de burgemeester vol lof over het team en benadrukte hun rol in het creëren van een veilige en harmonieuze samenleving.

Overval geldtransport

“Dankzij jullie voelen mijn medeburgers zich veilig in onze gemeente en dragen jullie collectief bij aan meer harmonie in de samenleving,” aldus burgemeester Van der Weele, die ook verwees naar de nasleep van een ernstig incident vorig jaar in Broek in Waterland, namelijk de overval op een geldtransport. Ze benadrukte dat mede dankzij het optreden van dit team, de bewoners geen blijvende schade hebben opgelopen als gevolg van dat incident.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.