16.6 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalVanaf volgend schooljaar ook geen mobieltjes meer op basisscholen: minister Paul maakt...

Vanaf volgend schooljaar ook geen mobieltjes meer op basisscholen: minister Paul maakt afspraken

Regionaal – Vanaf volgend schooljaar (2024-2025) zullen mobiele telefoons ook niet langer toegestaan zijn op basisscholen. Minister Mariëlle Paul van Onderwijs heeft deze afspraak gemaakt met belangenorganisaties, volgend op eerdere overeenkomsten die voor de zomer al werden gesloten met middelbare scholen. De regel geldt tenzij het gebruik van mobiele telefoons essentieel is voor de lesinhoud of als leerlingen er afhankelijk van zijn om medische redenen.

Paul is blij dat ze deze afspraken heeft kunnen maken. Het ontbreken van mobieltjes in de klas zorgt volgens haar voor duidelijkheid en heeft in het voortgezet onderwijs al geleid tot gewenning en rust bij zowel leerlingen als leraren. Vooralsnog komt er geen wettelijk verbod. Wel zal er op een later moment geëvalueerd worden of een dergelijke wet er wel zou moeten komen.

Het verbod op mobiele telefoons in het middelbaar onderwijs zal al van kracht zijn vanaf januari 2024 van het volgende jaar. Tot die tijd zoeken scholen nog op hun eigen manier naar oplossingen om met mobieltjes in de klas om te gaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.