9.2 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
Home112Politie neemt wapens in beslag bij controle bromfiets

Politie neemt wapens in beslag bij controle bromfiets

Purmerend – Op woensdag 15 november controleerden politieagenten twee personen op een bromfiets op de Hoornselaan te Purmerend.

Tijdens de controle troffen ze een nepvuurwapen en een mes aan. Tegen de personen is proces-verbaal opgemaakt. Eenmaal voor het voorhanden hebben van een voorwerp welke voor afdreiging geschikt was (nepvuurwapen) en eenmaal voor overtreden van de gemeentewet (apv) vanwege het mes.

Het betrof een mes die niet strafbaar gesteld was volgens reguliere wetgeving (Wet Wapens en Munitie), maar vanwege het messenverbod in de gemeente Purmerend kon de politie wel optreden.

De politie geeft aan ouders mee om vaker hun kind te checken om te kijken wat deze meeneemt de straat op. Dit voorkomt een strafblad.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Hebben ze de wannabe gangsters thuis afgeleverd en even een gesprekje met de ouders gemaakt…nee hè PB opgemaakt dat gaat echt helpen hoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
10.1 °
7.8 °
80 %
4.9kmh
100 %
za
14 °
zo
15 °
ma
15 °
di
19 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.