5.3 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendRijkswaterstaat verstevigt brug A7 bij Purmerend, 31.000 gaten boren

Rijkswaterstaat verstevigt brug A7 bij Purmerend, 31.000 gaten boren

Purmerend – Sinds oktober 2022 is het zware vrachtverkeer niet meer toegestaan over de brug A7 bij Purmerend te rijden. Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat zij volgend jaar de brug zullen versterken om het verkeer weer vlot over de brug te kunnen laten gaan. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van 1 april tot 1 september 2024.

Na een inspectie in oktober 2022 bleek dat de steunpunten van de brug niet langer voldeden aan de eisen. Zo kon de brug het gewicht van zwaar verkeer, zoals grote vrachtwagens, niet meer dragen. Als gevolg hiervan is vrachtverkeer dat zwaarder is dan 30 ton sindsdien niet meer toegestaan over de brug te rijden.

Het omleiden van dit vrachtverkeer via provinciale wegen heeft geleid tot extra reistijd en verkeersoverlast op de provinciale wegen (N246, N247 en N244) en gemeentelijke wegen, met name voor omwonenden.

Wat gaat er gebeuren?

Rijkswaterstaat zal de steunpunten van de brug in twee delen versterken, per weghelft. De werkzaamheden omvatten het verwijderen van asfalt en beton, het boren van 4.000 gaten van boven naar beneden en 27.000 gaten in bestaand beton voor wapeningstaal. Na het plaatsen van dit extra wapeningstaal wordt het beton en asfalt opnieuw aangebracht.

De werkzaamheden aan beide weghelften nemen vijf maanden in beslag. Deze zijn gepland van 1 april tot 1 september 2024. Zodra de aannemer bekend is, zal meer informatie volgen over de uitvoeringsplanning.

Foto: Piet Jonker – Weidevenner.nl

Impact op autoreizen

Tijdens de werkzaamheden blijft de brug beperkt open voor verkeer, met één weghelft open in beide richtingen. De twee rijstroken per rijrichting zullen smaller zijn, en de maximumsnelheid op de brug wordt teruggebracht naar 70 kilometer per uur.

Er wordt gewaarschuwd voor aanzienlijke extra reistijd en vertraging op de A7 en op de regionale en provinciale wegen in Noord-Holland. Rijkswaterstaat werkt aan een bereikbaarheidsplan in samenwerking met wegbeheerders en hulpdiensten, met als doel de extra reistijd te beperken tot maximaal een uur.

Nieuwe situatie

Om het werk op de brug uit te voeren, zal de wegsituatie opgebouwd, halverwege omgezet en aan het einde van het project afgebouwd moeten worden. Mogelijk zijn extra afsluitingen nodig, en deze zullen worden aangekondigd zodra de aannemer is bekend is.

Tijdens de werkzaamheden zijn toerit 4 Purmerend-Zuid richting Hoorn, toerit 5 Purmerend richting Zaandam, en afrit 5 Purmerend vanuit de richting Zaandam afgesloten. Afrit 4 Purmerend-Zuid vanuit de richting Hoorn blijft open, en omleidingsroutes worden ingesteld.

Een forse toename van de drukte op omliggende wegen wordt verwacht door het omgeleide verkeer.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.3 ° C
7 °
2.9 °
82 %
4kmh
97 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.