8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendPWN kondigt stijging van drinkwaterprijzen aan "ongeveer 10 euro per jaar"

PWN kondigt stijging van drinkwaterprijzen aan “ongeveer 10 euro per jaar”

Regionaal – Inwoners van Noord-Holland die klant zijn bij drinkwaterbedrijf PWN kunnen zich voorbereiden op een stijging in hun waterrekening voor het komende jaar. Volgens PWN zal de waterrekening voor een gemiddeld huishouden met ongeveer 10 euro per jaar toenemen. De stijging wordt toegeschreven aan factoren zoals inflatie, gestegen lonen en noodzakelijke investeringen.

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de prijsverhoging is de druk op de kwaliteit van het IJsselmeer, de voornaamste bron van drinkwater voor PWN. Klimaatverandering zorgt voor uitdagingen, waaronder toenemende droogte en verzilting van het IJsselmeer.

PWN benadrukt de noodzaak van intensievere zuivering van het water om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden.Naast milieukwesties investeert PWN ook in capaciteitsuitbreiding om te voldoen aan de groeiende bevolking in Noord-Holland.

Onderhoud aan leidingwerk en stijgende energiekosten dragen eveneens bij aan de noodzaak van tariefverhogingen. PWN levert jaarlijks meer dan 110 miljard liter drinkwater aan ruim 800.000 huishoudens, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.