18.4 C
Purmerend
vrijdag 10 mei 2024
HomePurmerendVeranderingen parkeren in Purmerend vanaf begin volgend jaar

Veranderingen parkeren in Purmerend vanaf begin volgend jaar

Purmerend – Vanaf het begin van het nieuwe jaar ondergaan parkeervoorzieningen in het centrum en de stationsbuurt van Purmerend aanzienlijke veranderingen. De langverwachte opening van de parkeergarage Stadhuisplein staat binnenkort gepland, waarmee meer dan 300 parkeerplaatsen beschikbaar komen voor bezoekers en gebruikers van de binnenstad.

Vanaf 1 januari 2024 zal parkeren op straat voornamelijk gereserveerd zijn voor bewoners met een parkeervergunning en kortparkerende bezoekers. Voor bezoekers en gebruikers van het centrum wordt het voordeliger om te parkeren in de parkeergarages, waar de tarieven lager zullen zijn dan op straat.

Aanpassingen parkeertarieven

Om het gebruik van de parkeergarage te stimuleren, worden de parkeertarieven aangepast. Parkeren op straat in het centrum kost € 3,05 per uur, terwijl parkeren in de Stadhuispleingarage slechts € 1,80 per uur bedraagt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een dagkaart te kopen voor € 7,50.

De parkeertarieven en betaaltijden rondom de nieuwe parkeergarage worden gelijkgesteld aan die van de binnenstad, namelijk tot 21.00 uur. Op de terreinen achter het stadhuis, Stationsplein, Kooimanpark en Wherekant is het niet langer mogelijk om voor € 2,- per dag te parkeren; hier kan alleen nog per uur worden betaald.

Transformatie

De veranderingen in het parkeerbeleid zijn een reactie op de transformatie die Purmerend ondergaat, met plannen om meer dan 10.000 woningen te bouwen tot 2040. Dit omvat een verdichtingsopgave, waarbij bestaande ruimte intensiever wordt gebruikt.

Het nieuwe beleid sluit aan bij de behoefte aan parkeergelegenheid en behoudt of verbetert de kwaliteit van de openbare ruimte. De parkeergarages bieden (regio)bezoekers de mogelijkheid om langer te parkeren, waardoor er op straat ruimte vrijkomt voor binnenstadbewoners en kortparkerende bezoekers.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.4 ° C
20.1 °
15 °
68 %
1.8kmh
100 %
vr
18 °
za
19 °
zo
22 °
ma
19 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.