8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendSamenwerkingsconvenant voor beschermingsbewind getekend in Purmerend “één op de vijf huishoudens heeft...

Samenwerkingsconvenant voor beschermingsbewind getekend in Purmerend “één op de vijf huishoudens heeft betalingsachterstanden”

Purmerend – Op maandag 4 december hebben acht bewindvoerderskantoren en de gemeente Purmerend een samenwerkingsconvenant beschermingsbewind ondertekend. Deze gezamenlijke inspanning is bedoeld om de groeiende groep inwoners met financiële problemen in Purmerend zo effectief mogelijk te ondersteunen.

Het convenant richt zich specifiek op beschermingsbewind, een juridische maatregel die de rechter kan nemen om inwoners te helpen bij het beheren van hun financiën. In een stad waar één op de vijf huishoudens te maken heeft met betalingsachterstanden, wordt met deze ondertekening een commitment getoond om adequaat in te grijpen.

Wethouder Mario Hegger benadrukt het belang van juiste ondersteuning voor inwoners met geldproblemen: “Om inwoners van onze gemeente met geldproblemen en -zorgen te helpen, is het belangrijk hen de juiste ondersteuning te bieden. Dat doen we als gemeente, maar we werken daarbij ook samen met andere partijen.”

Verder dan intentie

Het convenant gaat verder dan louter een intentieverklaring. De gemeente Purmerend adviseert niet alleen over bewindvoerders, maar bewindvoerders die deelnemen aan het convenant krijgen ook een voorkeurspositie bij doorverwijzingen. Hiermee wordt gestreefd naar kwaliteit en zekerheid voor inwoners die deze vorm van ondersteuning nodig hebben.

Voor het uitstroomtraject maakt de gemeente gebruik van de Hub van Plinkr, waar onderbewindgestelden met financiële stabiliteit stap voor stap leren om weer zelfstandig te functioneren. Het traject, ondersteund door een budgetcoach en de bewindvoerder, bevordert de ontwikkeling van vaardigheden en vertrouwen voor een zelfstandige toekomst.

Kwaliteitseisen

Het convenant stelt ook strikte kwaliteitseisen aan de deelnemende bewindvoerders. Ze moeten lid zijn van een branchevereniging met een onafhankelijke klachtenprocedure en voldoen aan het vierogenprincipe bij financiële transacties voor een cliënt.

De bewindvoerderskantoren die deelnemen aan het convenant zijn: BenO Dienstverlening, Budget met Beleid B.V., De bewindvoerder, Humanitas, Lotus bewindvoering, Roorda bewindvoering, Vesta bewindvoering en KBI Hoorn. Deze collectieve inzet markeert in de gemeente Purmerend een gezamenlijke stap naar het bevorderen van zelfredzaamheid en het bieden van essentiële ondersteuning aan inwoners in financiële nood.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.