4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeOndernemenPurmerend: meer dan een marktstad

Purmerend: meer dan een marktstad

Purmerend is een stad met een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en een groene omgeving. Het is niet voor niets dat Purmerend zichzelf Marktstad noemt, want al sinds de 15e eeuw is het een belangrijk handelscentrum in de regio. Maar Purmerend is meer dan een marktstad. Purmerend, ook wel het stadje tussen de polders genoemd, is ook een stad die zich voortdurend ontwikkelt, innoveert en verbindt.

Purmerend heeft een aantrekkelijke binnenstad, waar je de sporen van het verleden kunt zien en beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan het Purmerends Museum, dat gevestigd is in het voormalige stadhuis uit 1912. Hier kun je de collectie van de beroemde Purmerendse plateelbakkerijen bewonderen, die in de 19e en 20e eeuw prachtig aardewerk produceerden. Of je kunt een wandeling maken langs de historische gebouwen, zoals de Koepelkerk, de Lutherse Kerk en de Kaaswaag. Op de Koemarkt, het kloppende hart van de stad, kun je genieten van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrassen.

Purmerend is ook een stad die bruist van de cultuur. Er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van theater, muziek, film of kunst. In het Cultureel Centrum Onder de Linden in Middenbeemster kun je terecht voor een gevarieerd programma van voorstellingen, concerten en exposities. In het Filmhuis Purmerend kun je de nieuwste films en documentaires bekijken, die vaak een maatschappelijk of artistiek thema hebben. En in de Purmaryn, het grootste theater van de stad, kun je genieten van nationale en internationale artiesten, van cabaret tot opera.

Dronebeeld: Rob Klaucke

Purmerend is ook een stad die omringd is door prachtige natuur. De stad ligt in de regio Waterland, die bekend staat om zijn polders, meren en dijken. Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen of varen door het groene landschap, dat een oase van rust en ruimte biedt. Zo kun je een bezoek brengen aan de Purmer, een droogmakerij uit de 17e eeuw, die nu een natuurgebied is met veel vogels en bloemen. Of je kunt een kijkje nemen in de Beemster, een werelderfgoed dat in de 17e eeuw werd aangelegd als een ideaal landschap, met geometrische patronen, monumentale boerderijen en pittoreske dorpen.

Purmerend is dus meer dan een marktstad . Het is een stad die verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt. Een stad die trots is op zijn erfgoed, maar ook openstaat voor vernieuwing. Een stad die diversiteit en saamhorigheid uitstraalt. Een stad die je moet ontdekken en beleven. Het stadje tussen de polders.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.