5.3 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendPurmerend en Heijmans werken samen aan de gebiedsontwikkeling voor het Waterlandkwartier

Purmerend en Heijmans werken samen aan de gebiedsontwikkeling voor het Waterlandkwartier

Purmerend – Gisteren hebben gemeente Purmerend en Heijmans Vastgoed een mijlpaal bereikt door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst voor de gebiedsontwikkeling van het Waterlandkwartier. Heijmans wordt hiermee de coördinerende gebiedsontwikkelaar in het stationsgebied.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd die leiden tot de ontwikkeling van het Waterlandkwartier, een bestaand woon-werkgebied naast de binnenstad van Purmerend. De komende 20 jaar vinden er in dit gebied grote veranderingen plaats en maakt het Waterlandkwartier steeds meer deel uit van het centrum.

Met de toevoeging van ongeveer 1800 woningen, 23.000 m2 aan werkplekken en diverse cultureel-maatschappelijke voorzieningen ondergaan ook de bestaande structuur, openbare ruimte en bouwblokken veranderingen.

Focus op snelheid en kwaliteit

Heijmans en de gemeente zetten zich in voor een stedelijk gebied met woningen, werkplekken, voorzieningen en openbaar vervoer in de buurt. In de eerste fase worden naar verwachting meer dan 1.000 woningen van diverse categorieën, mobiliteitsvoorzieningen en werklocaties gerealiseerd.

Daarnaast richten zij zich op placemaking (het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en het leven van de mensen die er gebruik van maken), maatschappelijke voorzieningen en een hoogwaardige openbare ruimte om te verblijven. Hierdoor ontstaat samenhang binnen de verschillende ontwikkelingen in het Waterlandkwartier en wordt kwaliteit toegevoegd.

Versnelling van belang voor MRA

De versnelling van de ontwikkeling is van groot belang, aangezien het Waterlandkwartier een sleutelgebied is in de Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Gezien het grote woningtekort heeft het Rijk diverse subsidies toegekend om de woningbouw te versnellen, waarvan het Waterlandkwartier al circa 20 miljoen euro heeft ontvangen.

Kopfoto: Wethouder Pascal Verkroost en Esther Fleers (directeur Vastgoed Heijmans) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.3 ° C
7 °
2.9 °
82 %
4kmh
97 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.