5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendKaalslag op de Schapenmarkt door herontwikkeling "tijdelijk meer parkeerplaatsen"

Kaalslag op de Schapenmarkt door herontwikkeling “tijdelijk meer parkeerplaatsen”

Purmerend – Drie panden die grenzen aan de Schapenmarkt worden zo snel als mogelijk gesloopt. Het gaat om twee panden aan de Plantsoenstraat en een pand aan de Nieuwstraat. Van twee panden is de gemeente Purmerend reeds eigenaar. Het gaat hier om Nieuwstraat 107, dat in gebruik was als opslag van marktkramen, en Plantsoenstraat 42, ook wel bekend als het Jihlavahuis.

Met de eigenaar van het voormalige café aan de Plantsoenstraat 36 is in december 2023 een overeenkomst bereikt. De gemeente Purmerend zal dit pand gaan aankopen. Recentelijk is de locatie aan de Nieuwstraat 107 als onveilig aangemerkt vanwege brandgevaar.

Het leegstaande pand aan de Plantsoenstraat 42 (Jihlavahuis) verkeert in slechte staat en is ook onderdeel van de herontwikkeling van de Schapenmarkt. Het pand aan de Plantsoenstraat 36 heeft ook veel gebreken. Om te voorkomen dat ook deze locaties een onveilige situatie veroorzaken, wordt voor alle locaties ingezet op sloop.

Meer parkeerplaatsen

Passend bij het programma Binnenstad is het wenselijk om een tijdelijke invulling te geven die past bij een aantrekkelijke binnenstad voor bezoekers. Door de ligging bij de Schapenmarkt wordt daarom ingezet om de locaties tijdelijk onderdeel te laten vormen van het aangrenzende parkeerterrein om daarmee het aantal parkeerplaatsen (tijdelijk) te vergroten.

Herontwikkeling Schapenmarkt

Voor de herontwikkeling van de Schapenmarkt wordt op dit moment gewerkt aan de definitieve invulling. Het project dat nu wordt verkend, beslaat het huidige parkeerterrein, het bolwerk, nu in gebruik als parkeren en camperstandplaats, de aangrenzende panden Nieuwstraat 107, Plantsoenstraat 42 en Plantsoenstraat 36. De kaders voor de herontwikkeling worden gegeven door het programma Binnenstad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Doodzonde om die oude panden te slopen en het historische schapenmarkt-gedeelte volledig weg te vagen.
    De koemarkt make-over was al een vinexering van een historisch centrum. Nu deze make-over van de schapenmarkt erbij kun je zeggen dat alleen de namen nog refereren naar de eeuwenlange traditie van de veemarkt. Purmerendse roots volkomen afgekapt. De veemarkt heeft Purmerend ooit groot gemaakt.
    Van de hoek schapenmarkt – lammerenhal had een prachtig apart pittoresk plein gemaakt kunnen worden, autovrij, intieme hoek. De lammerenhal had een overdekte verse waren markthal kunnen worden, met verse waren uit de regio (boerenmarkt).
    Maar korte termijn visie, snel cashen, beleggerswinst, ‘op in de vaart der volkeren’, eenheidsworst, is wat bestuurlijk Purmerend prefereert boven behouden en conserveren en verder bouwen op unieke historische elementen in het ‘stadje’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
79 %
0.9kmh
73 %
di
5 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.