6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Burgemeester sluit pand na aantreffen grote hoeveelheid softdrugs

Burgemeester sluit pand na aantreffen grote hoeveelheid softdrugs

Purmerend – Op 29 januari 2024 heeft burgemeester Ellen van Selm een bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend voor 6 maanden gesloten. In het pand op bedrijventerrein De Koog was een grote handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. 

De softdrugs, ruim 8 kilo hennep en ruim 2000 voorgedraaide joints, kwamen aan het licht tijdens een integrale controle op het bedrijventerrein op 20 november 2023. Deze controle vond plaats in samenwerking met de politie. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. Het pand wordt voor 6 maanden gesloten.

Drugspand gesloten

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van het pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Van Selm betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 6 maanden niet mogen betreden. Tijdens de sluitingsperiode hangen er posters met de tekst ‘verzegeld’ en ‘drugspand gesloten’ op het pand. Het doel van deze maatregel is om te doorbreken dat het pand bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Melden van vermoedens

Heeft u vermoedens van drugscriminaliteit? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via [email protected]. Uw medewerking draagt bij aan het veilig houden van onze gemeente. 
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.