10.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendOproep na explosie bij The Roast in Purmerend: inwoner eist strengere maatregelen...

Oproep na explosie bij The Roast in Purmerend: inwoner eist strengere maatregelen en compensatie voor personeel

Purmerend – Na de recente explosie bij horecagelegenheid The Roast op de Koemarkt, waarbij het pand en terras schade opliepen, roept een bezorgde inwoner op tot actie. De explosie, veroorzaakt door een vuurwerkbom, heeft geleid tot de sluiting van het etablissement voor twee maanden, waardoor vragen rijzen over de compensatie voor het personeel en de verantwoordelijkheid van de daders.

De inwoner vraagt zich in een brief aan de gemeenteraad af waarom burgemeester en wethouders (B&W) ervoor kiezen om zaken te sluiten na dergelijke incidenten en of dit niet juist de daders in de kaart speelt. “Een boze klant of een concurrent plaatst of laat een vuurwerkbom plaatsen en dicht gaat de tent.”

Hij roept op tot een campagne van politie en Openbaar Ministerie (OM) om duidelijk te maken dat brandstichting kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal 12 jaar of een boete van €82.000.

Op de deur van The Roast zit een brief van de gemeente Purmerend dat betreding strafbaar is.

Frustratie voelbaar

De frustratie is voelbaar: “Pak die gasten keihard aan! Stel voorbeelden en laat Barbertje maar lekker hangen,” stelt de inwoner, verwijzend naar strengere straffen en maatregelen tegen de daders, zoals het sluiten van hun woningen ongeacht wie er nog meer wonen en het aansprakelijk stellen voor nevenschade.

Compensatie

Werknemers die door dergelijke incidenten hun inkomen verliezen, moeten volgens de bezorgde inwoner gecompenseerd worden. De vraag blijft hoe zij in aanmerking kunnen komen voor deze compensatie. De inwoner is bereid om juridische stappen te ondernemen, van bezwaar tot beroep, en zelfs tot aan de Raad van State. “Ik heb geen probleem om op uw besluit in bezwaar te gaan, in beroep te gaan, door te procederen naar de bestuursrechter tot aan de Raad van Staten toe.”

Bredere kwestie

Deze gebeurtenis legt, volgens de inwoner, een bredere kwestie bloot: het toezicht op de Koemarkt in Purmerend en de adequaatheid van de politie. “Toezicht op de koemarkt in Purmerend schiet te kort en de politie is niet toereikend genoeg, maar het moet nu wel klaar zijn.”

Het incident bij The Roast is niet geïsoleerd; het is de tweede keer binnen een jaar dat het pand getroffen wordt door een explosief.

Foto’s: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
9.4 °
76 %
7.2kmh
98 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.