9.1 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomeRegionaalHonderdduizenden kentekens gescand op A7 voor korting op OV tijdens werkzaamheden

Honderdduizenden kentekens gescand op A7 voor korting op OV tijdens werkzaamheden

Rijkswaterstaat wil weggebruikers stimuleren om het openbaar vervoer te gebruiken tijdens de verbouwing van de A7. Wie de auto laat staan krijgt een cadeau- of een kortingsbon voor het openbaar vervoer. Om uit te vinden wie daarvoor in aanmerking komt, is Rijkswaterstaat begonnen met het scannen van alle kentekens die nu op de A7 en de omliggende wegen rijden.

“Het gaat om frequente weggebruikers”, zegt Harold Hansen van Rijkswaterstaat. Automobilisten die 3 à 4 keer per week in de spits gescand zijn kunnen eind maart controleren of ze in aanmerking komen voor een kortingsbon. “We stoppen alle kentekens in een database. Mensen kunnen dan later deze maand checken of ze aan de eisen voldoen.”

De beloning is alleen geldig voor mensen die nu al veel over de weg rijden. Forenzen die al een abonnement op de trein hebben krijgen geen korting. Wel komen er een gratis kortingskaarten voor de NS, waarbij mensen 20 procent korting in de spits en 40 procent korting in de daluren krijgen. “Onze doelstelling is om zoveel mogelijk auto’s van de weg te krijgen. We willen hen stimuleren om met de trein te reizen of thuis te werken om de veiligheid en de bereikbaarheid te bevorderen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Dit lijkt mij privacy schending.
    Nu worden alle kentekens gescand en krijgen mensen thuis bericht dat ze in aanmerking komen voor een cadeautje. De volgende keer krijg je bericht dat je te vaak op de A7 gesignaleerd wordt. En krijg je bericht dat je je auto op bepaalde dagen niet meer mag gebruiken. Ik hoop dat mensen zich hier bewust van worden en er weerstand komt tegen dit soort ontwikkelingen.
    Een bezorgde burger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.1 ° C
9.5 °
8.3 °
82 %
3.1kmh
90 %
do
11 °
vr
15 °
za
21 °
zo
18 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.